Iako korona „pleše” oko Zelenica, Kovari puni samopouzdanja putuju na noge lideru

Nogometaši Rudara na derbi III HNL Zapad, protiv vodeće Crikvenice, koja dosad ima stopostotan učinak, odlaze u ozračju velike neizvjesnosti i pod motom: „ne zna dan – što nosi noć“. Naime, Covid-19 se naprosto nadvio iznad Zelenica. Za sad su van stroja, u samoizolaciji, Gabriel Golja i Tino Licul, a tijekom dana se očekuje test za pričuvnog vratara Nikolu Vidovića.

Situaciju dodatno komplicira ozljeda Leona Petrovića, a kao „šlag na tortu“ došla je i samoizolacija ekonoma Dorijano Licula, koja će također prouzročiti velike probleme u tehničkoj pripremi treninga i utakmica, ali i cijelog omladinskog pogona. Srećom, nitko od njih nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi u posljednjih 48 sati koliko su se nogometaši Rudara, bez treninga, odmarali od iscrpljujućeg kup susreta protiv Intera.

No, Labinjani sve ove nedaće „kovarski“ i stoički podnose i unatoč njih, puni samopouzdanja, kreću u Crikvenicu, čvrsto riješeni da se ispod Kotora vrate sa punim plijenom i nastave pozitivan niz. U prilog tome najbolje govore riječi Luke Miškulina koji je u Labin stigao ovog ljeta. Već sad je jasno da se radi o velikom pojačanju, slobodno se može ustvrditi ponajboljem igraču III HNL Zapad, a ne samo Rudara.

Pun samopouzdanja Miškulin se doima jako zadovoljnim: „Super sam se snašao, dečki su me odlično prihvatili kao i uprava kluba koja je fantastična. Stanje je sjajno, kakvo i može bit, nakon kupa, a atmosfera u svlačionici nikad bolja. Osjeti se da naši navijači i cijeli grad ‘žive s nama’ i na tome svima hvala“, rekao je na početku popularni „Miške“ pa dodao: „U Crikvenici očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Jasno nam je, uostalom ljestvica to najbolje pokazuje, da je Crikvenica izrazito kvalitetna momčad. Svaka im čast na dosad ostvarenom, ali kao i svaki sportaš, nadam se da njihov niz završava sutra.“

A da derbi bude u svim segmentima na nivou pobrinuli su se TV Nova Pula, koja za IstraSport i Labinsku Komunu radi produkciju izravnog prijenosa te Povjerenik za suce Šime Vukić, koji podno Kotora šalje prvoligaškog suca, Kanfanarca Marina Vidulina, kojemu će pomagati drugoligaške perjanice Hrvoje Mađarić iz Vrsara i Marčanac Diego Biljuh. S malim semaforom sa strane asistirati će im Riječanin Antonio Melnjak dok je delegat Josip Šimunić iz Otočca.

Updated: 23/10/2020 — 13:47