Zalihić „dodao gas“: Toni Rudan potpisao za Rudar

Dosadašnji napadač Opatije Toni Rudan nova je akvizicija Rudara. Plod je to dogovora vodstva opatijskog drugoligaša i labinskog trećeligaša, nakon kojeg će „Kovari“ značajno ojačati svoj kadar, jer je Rudan iskusan, provjeren i ubojiti napadač, a što je najvažnije u Zelenice dolazi u punom treningu, pa ga u zelenocrnom dresu možemo očekivati već u subotnjem istarskom „klasiku“ na porečkom Velom Joži.

Jučer je predsjednik Rudara Remzo Zalihić, na svom Facebooku, napisao dosta misterioznu objavu, koju nije želio pojašnjavati, a koja je izazvala dosta intriga, kako u klubu tako i u labinskoj sportskoj javnosti: „dvojba je – dignuti ruke od svega ili dodati gas“. Je li angažman Rudana „dodavanje gasa“ nismo uspjeli doznati, no stasiti napadač iz Mošćeničke Drage u svakom slučaju je veliko pojačanje koje još više „podebljava“ ambicije Labinjana, da već ove sezone ostvare plasman u II HNL.

Rudan je inače dobro poznat Labinjanima i Labinštini jer je godinama uveseljavao gledatelje svojim majstorijama na zimskoj ligi igrajući za Voziliće, obzirom na to da je iz Mošćeničke Drage.

O svojim motivima, da crnobijeli opatijski zamijeni sa zelenocrnim labinskim dresom, Rudan kaže: „Mislim da su jasni, nakon 11 godina u Opatiji više nisam bio zadovoljan minutažom u klubu i odlučio sam se u Labinu pokušati izboriti za veću. Osjećam se jako dobro, u treningu sam i vjerujem da mogu pomoć momčadi da nastavimo s dobrim rezultatima. Poznajem sredinu, znam većinu dečki i nadam se da ću se što prije uklopiti.“

Inače, dolazak Rudana nije jedina novost u labinskoj svlačionici. Tamo je već krajem prošlog tjedna stigao i talentirani izlazni junior HNK Rijeka, Nikola Vidović koji će nadomjestiti odlazak vratara Livia Legca na fakultet u Italiju, i biti alternacija stasitom Marinu Bulatu, a po potrebi čuvati će i gol juniorske momčadi. Osim Legca, u Zelenicama više nije ni mladi Noel Erman koji je dobio slobodne ruke pa je pristupio četveroligašu iz Medulina.

Updated: 24/09/2020 — 14:21