NAJAVA | Rudar-Cres | Zubović: “Obećanje je ispunjeno, a Rudar je izraziti favorit”

Rudar i Cres će sutra, u subotu 19. rujna 2020. godine s početkom u 17:45 sati odigrati prvenstvenu utakmicu Treće HNL Zapad. Obzirom na pozicije momčadi na ljestvici, to se može i nazvati derbijem kola.

Cresani iza sebe imaju dvije pobjede i remi, a njihov čelnik Tonči Zubović objasnio je zbog čega je to još veće ostvarenje nego što se čini: „Imamo dobru momčad, spoj mladosti i iskustva, kvalitete ne nedostaje, ali nam se nikad dosad nije događalo da počinjemo susrete s više od šest izostanaka. Ovog puta je dosad to bio najmanji broj, a protiv Pazinke u kadru nije bilo čak osam igrača, od kojih bi šestorica sigurno zaigrala u prvih 11.“ Spomenuli smo i Plumba Jusufija koji je u prva tri kola odigrao sjajno te kako Zubović kaže, pokazao kvalitetu više i donosio prevagu.

Labinjanima je, pola u šali, pola u zbilji, prije početka poručio da na susret protiv Rudara dolazi neporaženi Cres što se tada činilo malo vjerojatnim, ali sa Zubovićem se nije za šaliti: „Da, rekao sam da ćemo doći neporaženi i eto, obećanje se ispunilo. Dolazimo nekompletni, bez Maksenčuka, Jašarevića, Baljaka, Tarrabochie i Antonija Zubovića, oni su izraziti favorit, posložena i karakterna momčad, ali se ne predajemo, dolazimo odigrati najbolje što možemo, momčad je puna samopouzdanja.“

Pomalo je neuobičajeno da se predsjednici pred utakmicu slikaju u dobrom raspoloženju, a Zubović je fotografiju s društvenih mreža prokomentirao na sljedeći način: „Zalihić i ja smo sportski, ali i osobni prijatelji. Cijenim njega i Rudar kao klub koji je odlično posložen te je s razlogom aspirant na viši rang. Iako se nadam pobjedi u subotu, Rudaru želim uspjeh na kraju sezone.“

Kapetan i strijelac na Čavlima Ervin Čudić je nakon žaljenja za boljim rezultatom nakon prvog poluvremena kod Grobničana za RudarTV najavio i dolazak Cresana na Gradski stadion u Labin:

„Sutra nas očekuje jako dobar i kvalitetan protivnik kojeg respektiramo, ali i idemo po pobjedu i iskupljenje za drugo poluvrijeme s Čavli“, rekao je između ostalog Čudić, a mladi veznjak David Golić za RudarTV ispričao je i kako mu je u Labinu te najavio susret protiv Cresa.

Updated: 18/09/2020 — 21:19