Pazinka i Rudar pisali Šukeru, Kovari u srijedu protiv Istre 1961

Predsjednici dva istarska trećeligaša koji igraju pretkolo Kupa Hrvatske, Dragan Šipraka iz Pazinke-Pazin i Remzo Zalihić iz labinskog Rudara, uputili su jučer zajednički službeni dopis na adresu predsjednika HNS-a Davora Šukera i njegovih najbližih suradnika, direktora Marijana Kustića, glavnog koordinatora svih natjecanja Nevena Šprajcera i povjerenika za Kup Josipa Breznog, u kojem mole da se utakmice pretkola i šesnaestine finala Kupa Hrvatske igraju uz nazočnost gledatelja.

U svojoj zamolbi Pazinjani i Labinjani se pozivaju na pozitivna iskustava sa trećeligaških utakmica koje se, bez problema, igraju uz nazočnost gledatelja, te pozivaju HNS da ingerenciju za dopuštenje po ovom pitanju prebace na lokalne stožere, apostrofirajući da je na dan pisanja dopisa u Istarskoj županiji, između 300-injak testiranih – bio samo jedan pozitivan. U dopisu se posebno osvrću na enormne troškove za službene osobe i osiguranje.

Da podsjetimo Pazinka u pretkolu dočekuje Crikvenicu, a Rudar Primorac iz Biograda. Jedni i drugi imaju realne izglede za prolaz u šesnaestinu finala, u slučaju čega bi u Pazinu i Labinu, na osnovi poludirigiranog ždrijeba, gotovo sigurno gostovao jedan prvoligaš. Zanimljiva je i opaska iz dopisa u kojoj se apostrofira sportski motiv u pretkolu koji bi, upravo zbog enormnih troškova organizacije možebitne utakmice šesnaestine finala, bio uvelike umanjen.

U SRIJEDU RUDAR-ISTRA 1961

Inače Labinjani se već na određeni način privikavaju na ritam srijeda-subota-srijeda, pa će tako u nadolazeću srijedu, 02. rujna u 19:00, ugostiti jedinog istarskog prvoligaša, pulsku Istru 1961, i to u utakmici otvorenoj za gledatelje.

Updated: 31/08/2020 — 8:21