Macan: Druga HNL bi mi bila sportski motiv i ambicija, ali još razmišljam, nisam donio odluku

Današnja objava na portalu SportCom o tome kako Rudar napušta najbolji strijelac Ivan Macan mnogima je odjeknula kao veliko iznenađenje. Za klupsku stranicu miljenik labinskih tribina Ivan Macan je izjavio sljedeće:

„Odluku još nisam donio. Ako Opatije uđe u Drugu HNL, možda bi i prevladali sportski motivi i ambicija. Čuo sam se s jednim igračem Opatije, on mi je prvi rekao da su zainteresirani, ali ja još nisam odlučio. Još uvijek razmišljam, definitivno još nisam na čisto“, poručio je Macan.

Čini se da ova vijest nije nepoznanica u Zelenicama, predsjednik kluba Remzo Zalihić je prokomentirao na slijedeći način:

„Naravno da nam je čast kad našeg igrača traži tako renomiran klub kao Opatija. Tamo novac nije problem, ali se bojim da se iza ove vijesti skriva spuštanja cijene Brdaru koji ne prihvaća ponudu ispod 10 tisuća kuna mjesečno. Na Macanu je da odluči, mi niti možemo nit’ mu želimo raditi bilo kakve smetnje – čak sam mu savjetovao da ide, naravno ako će mu dati trogodišnji profesionalni ugovor i ovo što su nudili Brdaru, te rješe smještaj i prehranu. Mislim da je to minimum, obzirom na sigurnost i financijske uvjete koje ima u Valamaru. Primanja u Rudaru mogu se kompenzirati na račun sportskog izazova, zvanog II HNL, naravno ako Opatija prođe kvalifikacije.“

Zalihić je želio prokomentirati informaciju kako je Macana preporučio i u Opatiju pozvao jedan nogometaš: „To je oduvijek veliki ‘prijatelj’ Rudara. Potpuno je to legitimno, na kraju krajeva čovjek traži nekog da podijeli putne troškove za dolazak na trening.“

Updated: 01/07/2020 — 14:02