Usvojen novi pravilnik, Rakos Iskopi i Derossi Metali produžili sponzorske ugovore

Sinoć je održan sastanak predsjednika NK Rudar s članovima stručnog stožera seniorske momčadi, na kojem je prihvaćen koncept pravilnika o naknadama i premijama za sljedeću sezonu, a koji je prošli tjedan usvojio Odbor za hitnost.

Plan je da se masa novca za naknade i premije ne smanjuje, ali će se trećina iznosa za period srpanj-prosinac ove, reprogramirati i biti isplaćena uz naknade za period siječanj-lipanj sljedeće godine.

U narednih 20-ak dana obaviti će razgovore sa svim većim sponzorima. Raduje vijest da su dva najveća, Rakos iskopi i Derossi Metali već danas produžili suradnju i za narednu godinu. U svakom slučaju bude li išlo sve po planu Rudar bi u novu sezonu trebao ući i s novim imenom, na način da bi ime jednog sponzora bilo dodatak imenu Rudar.

Stoga predsjednik Zalihić nije krio zadovoljstvo: „Drago mi je da su upravo Dean Kos i Korado Derosi, inače zadnjih par godina najveći sponzori kluba, prvi produžili suradnju i za narednu godinu, iskazavši tako respekt, kako prema klubu, tako i prema cijeloj lokalnoj zajednici u kojoj rade i djeluju. Što se tiče generalnog sponzora, i tu ide sve po planu, ali se strpite još 30-ak dana, unutar kojih ćemo javnost obavijesti o imenu.“

Labinjani su danas uputili zahtjev da se, uz najbolju momčad – Rudar I, i momčad sastavljena od juniora pojačana s nekoliko iskusnih prvotimaca pod vodstvom Franka Čupića, kao Rudar II, uključi u pretkolo Kupa Istre početkom kolovoza. Što se tiče igračkog kadra sinoć se na stolu našlo tridesetak imena.

Svlačionica u Zelenicama mogla bi od ljeta imati i neke nove stanare. O tome će se nešto više znati možda i sljedeći tjedan. U svakom slučaju, na osnovi usuglašenog pravilnika, sportski direktor Josipović će do kraja svibnja obaviti pojedinačne razgovore sa svim nogometašima, kako bi najkasnije do sredine lipnja, bila definirana lista odlazaka i dolazaka.

Odbor za hitnost je podržao i koncept izravnih tv-prijenosa svih prvenstvenih utakmica putem live streaminga. Zbog što kvalitetne realizacije, zasad, radit će se samo utakmice koje klub igra kao domaćin.

Updated: 13/05/2020 — 18:04