Renata Kiršić voditeljica projekata i razvoja za NK Rudar

Usporedno sa slaganjem igračke i trenerske „križaljke“, u seniorskom i omladinskom pogonu, u NK Rudar se kadrovski ojačavaju i u rukovodećim  strukturama.

Danas je, uz prethodnu suglasnost članova Odbora za hitnost, predsjednik kluba Remzo Zalihić imenovao Renatu Kiršić za voditeljicu projekata i razvoja čiji će angažman započeti u lipnju.

Zalihić je ukratko pojasnio ovaj angažman: „Renata jest mlada, ali osim neospornog znanja, ima i veliko radno iskustvo upravo u vođenju poslova po javnim natječajima, kako za manifestacije, tako za razvoj i infrastrukturu. To je segment u kojem, do sad, praktički nismo bili uopće aktivni, a koji ima veliki financijski potencijal. Posebno nam je zanimljivo poglavlje vezano za europske fondove. Također očekujem veliki pomak i u segmentu operacionalizacije modela „jedan član – jedan glas“, na kojem je utemeljena upravljačka struktura kluba. Prihod po tom pitanju nam nije u provom planu, već omasovljenje članstva i njihovo aktivno sudjelovanje u vođenju kluba.“

O financijskoj strani angažmana predsjednik Rudara podsjeća na temeljni postulat: „Svaka funkcija u klubu mora biti financijski održiva. S Renatom smo se brzo dogovorili, ona će, za početak, raditi na ugovor o djelu, s naknadom vezanom za realizaciju.  U svakom slučaju prihodovna strana njenog angažmana u potpunosti će pokrivati rashodovnu. Slikovito govoreći ona će u pravilu predlagati određene aktivnosti i neće biti puki izvršitelj naših naloga.“

Inače, nova voditeljica je labinska gradska vijećnica te predsjednica „Mediteranskog kiparskog simpozija“, a aktivna je, kao projekt menadžerica još od 2012. u različitim neprofitnim organizacijama. O svom angažmanu u Rudaru je rekla: „Iznenadila me ponuda za angažmanom u NK Rudar jer sport do sada nije bio u mojem primarnom fokusu, no s obzirom da sam intenzivno razmišljala o “povratku” u Labin i potpunom fokusu na svoju zajednicu i upravljanje projektima, prihvatila sam ponudu i vjerujem da ćemo pokrenuti aktivnosti koje će se pozitivno odraziti na razvoj labinskog nogometa, ali i sporta općenito.”

Updated: 21/05/2020 — 8:24