Leon Petrović potpisao za Rudar, u pripremi Valamar Zelena noć

Leon Petrović

Iako je zavjesa na najuspješniju polusezonu, u zadnjih desetak godina, praktički tek spuštena, u labinskom Rudaru su uvelike poodmakle pripreme za nastavak prvenstva, koji je na rasporedu zadnji vikend u veljači naredne godine.

Stručni stožer je sačinio plan priprema koje započinju 20. siječnja, te je sastavljena transfer lista, ali još važnije i lista pojačanja. Slobodne ruke su dobili Eldin Bećar i Roko Torić, kojima se klub zahvaljuje na korektnom ponašanju i zalaganju uz najbolje želje u nastavku karijere. Večeras je svoj potpis na pristupnici Kovarima stavio i riječki ofenzivac.

Leon Petrović je „dijete“ HNK Rijeka gdje je igrao šest godina prije nego je 2017. godine u talijanski SPAL da bi nakon šest mjeseci postao članom  Genoe gdje je igrao Primaveru (U21 natjecanje u Italiji). Nakon godine i pol u tom klubu, na ljeto postaje igrač Orijenta 1919.

Ipak, na Krimeji pravu prigodu nije ni dobio te se nakon jednog nastupa u Drugoj HNL odlučuje na dolazak u Labin. „Došao sam ovdje jer je Rudar klub s velikom tradicijom, a sve djeluje veoma ambiciozno. Nadam se da ću svojim igrama doprinijeti što boljem rezultatu kluba“, rekao je Petrović.

Prema riječima sportskog direktora Nedjeljka Josipovića u Rudaru još očekuju Antona Bilića koji je najavio povratak iz Njemačke te rekonvalescente Saša Uroševića i Antonia Ivančića. Pokušali su Labinjani osnažiti kadar i s nekoliko igrača s Labinštine, međutim, ironično, nisu uspjeli zadovoljiti uvjete mladih nogometaša. Što je još izjavio sportski direktor Josipović i mladi ofenzivac Petrović, pogledajte u videu na dnu vijesti.

SEDAM KONTROLNIH UTAKMICA

Kako smo već rekli Alen Jurić je prvo okupljanje zakazao za ponedjeljak 20. siječnja naredne godine. Već je poznat raspored kontrolnih utakmica, koje su Labinjani, po običaju ugovorili u okruženju Hotela „Kraljevica“, gdje planiraju odsjesti tri vikenda u veljači.

Kovare prva provjera očekuje u subotu 1. veljače na Rujevici protiv juniora Rijeke, a druga dan kasnije u Hreljinu protiv četveroligaša Naprijeda. Slijedeći tjedan na rasporedu su gostovanja na Krku i Kraljevici, a potom, 15. veljače, protiv Orijenta 1919 na Belvederu i Borca u Bakru dan kasnije.

Generalku, prije proljetne premijere, u kojoj 29. veljače očekuje Uljanika u Zelenicama, Labinjani imaju na novigradskom Lacu protiv tamošnjeg trećeligaša, u nedjelju 23. veljače, da bi dan ranije sudjelovali na memorijalnom malonogometnom turniru u počast Ivici Barišiću.

VALAMAR ZELENA NOĆ

U tijeku je i priprema, sad već tradicionalne, „Zelene noći“, na kojoj će, u subotu 28. prosinca ove godine u 19 sati, u maloj dvorani SC „Franko Mileta“, uz nazočnost preko 300 gostiju i 200-injak članova kluba, biti proglašeni najbolji pojedinci u svih deset uzrasnih kategorija, počevši od U-9 pa do seniora, te najbolji trener omladinskog pogona u 2019. godini.

Generalni sponzor ovogodišnje manifestacije je vodeća hrvatska hotelijerska kuća „Valamar“ uz potporu Vinarije Baćac iz Kukurina i Jamnice. Pokrovitelj vrijedne tombole je Bina Istra, a u njoj su svi sudionici dobitnici jer kupnjom lutrije, po cijeni od 50 kuna, dobivaju klupski šal, a najsretnije Vezocommerce nagrađuje vaucherom od 5000 kuna, Adria Sport iz Rijeke sa 300 Eura po katalogu Jome, a Optika Vista+ sa 2000 kuna iz njihovog asortimana.

Updated: 19/12/2019 — 23:26