ODBOR ZA HITNOST | Rudar definitivno prijavljuje drugu momčad u natjecanje

Večeras se na Gradskom stadionu u Labinu održao sastanak Odbora za hitnost NK Rudar na kojem su još sudjelovali i sportski direktor kluba Nedjeljko Josipović, trener klupskih kadeta Robi Čalović i Franko Čupić, donedavni trener Žminja.

Donesene su neke vrlo bitne strateške odluke. Emil Lazarić u potpunosti prelazi u seniorski pogon gdje će i dalje vršiti funkciju pomoćnog trenera, a Čupić je novi trener juniora. Čalović i dalje ostaje trener kadeta.

Spiskove kadetske i juniorske momčadi međusobno će dogovoriti dopredsjednik kluba Mauricio Kožljan te treneri juniora i kadeta, ali je zaključeno kako će za stalno biti prebačeno tri do pet kadeta, i to najboljih.

Doneseni su i kriteriji za funkciju šefa struke omladinskog pogona koji će do daljnjeg obavljati Nedjeljko Josipović, a imenovanje nove osobe na toj poziciji očekuje se na polusezoni. Prema riječima predsjednika Zalihića, najozbiljniji kandidat za tu funkciju je Franko Čupić.

Odbor za hitnost je donio jednoglasnu odluku da se prema NSŽI uputi zahtjev da se od sezone 2020/2021 prema važećim propisima HNS-a u vezi nastupa igrača, rezervna momčad Rudara uključi u Prvu ŽNL.

Predsjednik Zalihić nije htio previše govoriti na ovu temu, ali je istaknuo: „O ovome sam dugo razmišljao i razgovarao, drago mi je da je dominantna većina trenera to prihvatila nakon iscrpnog objašnjenja koje sam prezentirao u pismenoj formi. Osim njih, kontaktirao sam i najvažnije osobe u NK Istra 1961 i HNK Rijeka koji su također pozdravili i podržali tu ideju, a o detaljima ćemo više u narednom periodu.“

Na kraju, dogovoreno je da će tijekom tjedna Rudar objaviti javni poziv za nove trenere i suce kako bi se omasovio broj u obje kategorije koje su „problematične“ na Labinštini.

Updated: 15/10/2019 — 21:36