NAJAVA | Rudar-Novigrad | “Dolazi nam jedna od najboljih momčadi u ligi”

U dijametralno suprotnim raspoloženjima nogometaši Rudara i Novigrada dočekuju istarski derbi koji se sutra, od 16 sati, igra na labinskom gradskom stadionu. Činjenica je da su Labinjani u malo boljoj formi, a uz to i osokoljeni pobjedom u Pazinu, dok Novigrađani nisu izgledali najbolje u pobjedi nad Rovinjom.

No, tri boda se pišu, a momčad Ivana Matića iza sebe ima tri pobjede u protekla četiri susreta pa su Kovari opravdano oprezni. S druge strane, igrači poput Kokalovića ili Dukađina pozivaju na poseban oprez kod svih protivnika.

„Prije svega bih čestitao dečkima na odličnoj utakmici koju smo pružili u Pazinu. Bila je jedna dosta teška i tvrda utakmica, a sama činjenica da smo igrali s igračem manje od 17. minute daje nam na važnosti. Dali smo sve od sebe, pohvalio bih posebno obranu koja je odigrala perfektnu utakmicu“, rekao je između ostalog Sanjin Grbac, labinski junak utakmice u Pazinu, uz vratara Livija Legca.

„Obrambene pohvale“ između ostalih moraju ići i na račun Antonija Načinovića koji je najavio susret s Novigradom: „To je, po meni, jedna od najtežih utakmica ove sezone. Nedostaje nam par igrača, a oni imaju kvalitetu. Očekujem tešku utakmicu, ali uz pravi angažman, možemo do bodova.“

Grbac je u nastavku najave za Rudar TV rekao kako u Labin dolazi od najboljih momčadi u ligi koja ima nekoliko odličnih igrača. Podsjetimo, u domaćim redovima neće biti ozlijeđenih Macana i Dadića dok gosti dolaze bez veznjaka Matea Topića i braniča Damira Osmankovića zbog žutih kartona.

Susret u Labinu sude Petar Jerbić iz Velike Gorice odakle je i Ivan Mihalj, prvi pomoćnik, dok je Vedran Barkić, drugi pomoćni, iz Dugog Sela. Četvrti sudac također je iz Velike Gorice, radi se o Ivanu Martinčeviću, a delegat je Robert Maršanić iz Rijeke.

Updated: 25/10/2019 — 11:45