Rudari i nakon Nehaja želi ostati na čelu ljestvice

Nogometaši Rudara otvorili su prvenstvo Treće hrvatske lige u skupini Zapad sukladno očekivanjima obzirom na uprizoreno u kontrolnim utakmicama prije početka prvenstva.

U Rovinju su dominirali, a u Crikvenici odigrali maksimalno odgovorno i racionalno, došavši do pobjede praktički iz jedne prave prigode. Tako će Kovari sraz s Nehajom iz Senja dočekati kao vodeća momčad lige.

S druge strane Uskoci su evidentno podbacili u prva dva kola. Na Čavlima su brzo otišli u zaostatak od „tri koraka“, pa za povratak, unatoč dva gola u samoj završnici – od kojih je istina jedan autogol Grobničana, nisu imali ni snage ni vremena. Ako je taj poraz bio očekivan, remi protiv oslabljenih i pomlađenih „kanarinaca“ iz Rovinja, mora se okvalificirati kao neuspjeh.

Da li je potonja utakmica jasna najava da je Rudar veliki favorit u njihovom međusobnom susretu pokazat će subota. Labinjani ne bježe od uloge papirnatog favorita, ali su u isto vrijeme i veoma oprezni. O tome najbolje svjedoče riječi pomoćnog trenera Emila Lazarića: „Utakmica u Crikvenici pokazala je karakter momčadi. Zadovoljni jesmo pobjedom, ali ne i nekim stvarima koje ćemo nastojati ispraviti na treninzima. Nehaj se puno promijenio, što je rekao i njihov trener Svasta, puni su novih igrača, ali očekujemo tvrdi Nehaj i žilav otpor. U principu, igramo pred domaćim navijačima, očekuju se tri boda, nemamo razloga razmišljati o nekom drugom ishodu.“

Ako bi nekog trebalo izdvojiti kao najzaslužnijeg za dvije pobjede u prva dva kola, onda je to dvostruki strijelac Ivan Golić. Stasiti branič iz Bakra pokazao se kao veliko pojačanje Rudara koji, osim golovima, daje doprinos, zajedno s Goljom,  ubojitim napadima po desnom boku.

I Golić je oprezan, ali samouvjeren: „Iza nas je teška utakmica u Crikvenici. Zasluženo smo pobijedili na kraju, ali nimalo nije bilo lako. Do gola igrao nisam igrao baš najbolje, ali se osjećam fizički i psihički vrlo dobro. Poznajemo Senjane, igraju agresivno, ali mi moramo biti pravi i ostaviti tri boda u Labinu.“

Utakmica Rudar-Nehaj započinje u subotu 14. rujna ove godine u 16:30. Ulaznice će se prodavati po cijeni 30 kuna za natkrivenu tribinu na kojoj će sjedalice biti po prvi put numerirane, te po uobičajenih 20 kuna za ostala mjesta. Najbrži i najsretniji svoje besplatne ulaznice moći će dobiti u trgovini DM na Katurama. Inače, Labinjani su u prodaju pustili i sezonske ulaznice, a pravo na njih po posebnim uvjetima iskoristilo je 146 osoba.

Subotnju utakmicu sudi Danijel Mavrlja iz Rijeke, sa svojim pomoćnicima i sugrađanima Hrvojem Perkovom i Igorom Bahunom. Iz Rijeke dolazi i četvrti sudac, Miran Maržić, a iz Kostrene je delegat Zoran Suzanić.

Updated: 12/09/2019 — 9:38