Remzo Zalihić dobio novi četverogodišnji mandat na čelu NK Rudar

Sinoć je u Polivalentnoj dvorani nove Gradske knjižnice u Labinu, dan prije zakonom predviđenog roka, održana Izborna skupština NK Rudar. Skupštini se, od ukupno 63 člana, odazvalo čak njih 50. Nakon protokolarnih točki u kojima je jednoglasno usvojen dnevni red, te izabrana radna tijela, uslijedio je izvještaj predsjednika kluba Zalihića, koji je skupštinarima pročitala moderatorica Silvija Rejec Martinčić.

U svom izvješću Zalihić je naglasio da je njegov mandat trajao praktički šest godina, pošto su prve dvije protekle u „dvorskim borbama“ sa starim sazivom skupštine koji je, kasnije se pokazalo neuspješno, pokušao osporiti njegov izbor, pa je Ured državne uprave naložio ponavljanje iste.

Sad već i novi predsjednik klub je preuzeo u vrlo teškim financijskim, s dugom preko pola milijuna. Stoga je proces konsolidacije potrajao, srećom i uspio, pa je Rudar danas financijski stabilan, a slovi i kao jedna od najbolje organiziranih klubova. Na toj platformi, kao jedini kandidat, Zalihić je sažeo i svoj plan rada za novi četverogodišnji mandat, segmentiran u četiri točke.

Infrastruktura, gdje je naglasio kako je primarni cilj izgradnja igrališta s umjetnom travom. Sportski segment, gdje je glavni cilj plasman u jedinstvenu Treću hrvatsku nogometnu ligu za dvije sezone, te uključivanje rezervne seniorske momčadi u Prvu županijsku nogometnu ligu Istra već od nadolazeće.

Kad je u pitanju segment marketinga i financija naglasak je dao na suradnji s HNTV-om, u cilju realizacije izravnih-tv prijenosa trećeligaških utakmica, te pronalazak generalnog sponzora koji čije bi ime bilo dodano imenu Rudar, za što je klub imao ponudu o ove godine, ali je prednost dana nekim drugim marketinškim projektima.

Kad je četvrta točka u pitanju Zalihić je najavio veliku unutarnju kadrovsku reorganizaciju, s težištem na angažman glavnog menadžera koji bi s obzirom na postojeće kadrove trebao potražiti van kluba. Nakon izbora, novi – stari predsjednik predstavio je i svoju „vladu“. Prvi potpredsjednik, s fokusom poslova vezanih za omladinski pogon bit će dosadašnji direktor Mauricio Kožljan.

Nenad Boršić je ostao na potpredsjedničkoj poziciji broj dva, kao spona s lokalnom i širom zajednicom, a Igor Munjas na trećoj s fokusom na marketing i organizaciju manifestacija. Sandi Dobrić kao član Izvršnog odbora zaokružuje ovaj kvintet koji će činiti Odbor za hitnost, organ koji je zadužen za operativno vođenje kluba, a čije odluke vrijede dok ih eventualno ne opozove Izvršni odbor, u koji su osim njih petorice ušli predstavnici sponzora: Dean Kos (Rakos iskopi), Korado Derosi (Derossimetali), Marko Malić (Maling), Zlatko Kontošić (De Conte), Hasan Mujanović (Mujanović gradnja), Wiliam Negri (Olive Negri), Goran Baćac (Vina z Kukurini), Miralim Sejdinović (Sejdinović graditeljstvo), Vedran Vale (Brick-Val) i Serđo Peteani (Hotel Peteani).

Za predsjednika Stegovnog suda izabran je odvjetnik Ivan Vidak, kojemu će pomagati članovi, Nedjeljko Josipović sportski direktor i ravnatelj Osnovne škole „Matija Vlačić“, profesor Edi Juričić. Dugogodišnjoj financijerki Elidi Višković povjerena je uloga predsjednice Nadzornog odbora u koji su još ušli Nardi Golja, financijski direktor pogona Baumit u Most Raši i predsjednik lokalne Sportske zajednice Đanluka Miletić.

Na Skupštini je bilo i dosta gostiju, među kojima ističemo Ranka Buketu ispred HNK Rijeka te Tonija Draguzeta ispred Uljanika. Siniša Verbanac je predstavljao Sportsku zajednicu Grada Labina, Robi Fonović Nogometno središte Rijeka, Donald Blašković i Darko Raić Sudar Nogometni savez Županije istarske, a Grad Labin, osobno gradonačelnik Valter Glavičić, koji je svojim dolaskom još jednom potvrdio da čvrsto stoji uz najmasovniju sportsku udrugu u Labinu.

Prvi se za riječ po okončanju protokolarnog dijela javio član Počasnog Izvršnog odbora kluba, nekadašnji predsjednik Romano Černjul naglasivši značaj svih ljudi koji su u klubu radili ili još uvijek doprinose te se zahvalio novom/starom predsjedniku Zalihiću na svemu što je dosad napravio i što čini za Rudar. Također, Černjul je naglasio kako se u prostoriji osjeća i duh fizički odsutnog Tonija Gergorića, počasnog predsjednika kluba koji se gospodski opravdao te su se gotovo u glas Černjul i Zalihić složili da se nadaju da će „barba Toni“ na nekoj sljedećoj Skupštini biti prisutan.

S obzirom na to da se Černjul u svom govoru dotaknuo i sjajne suradnje s HNK Rijeka, pogotovo na polju Kvarnerske Rivijere, kratak govor upriličio je i Ranko Buketa, predstavnik tog kluba koji je rekao da je partnerstvo ta dva kluba vežu snažni korijeni, a da isto i jača iz dana u dan te iskazao zadovoljstvo time.

Sve je zaključio gradonačelnik Glavičić ustvrdivši kako je ponosan što postoji ovakav NK Rudar pohvalivši kompletan klub, ali i predsjednika Zalihića kojega je opisao „tvrdoglavo upornim“ liderom koji je od labinskog nogometnog ponosa u proteklih šest godina učinio ovo što je danas.

Nakon Izborne skupštine upriličen je i prigodan domjenak na kojemu su se skupštinari i uzvanici družili i razmjenjivali impresije o skupu koji je još jednom potvrdio da je NK Rudar trenutno na organizacijskom nivou „miljama“ ispred ostatka konkurencije, kako na Labinštini, tako i u cijeloj Istri i okruženju.

FOTOGALERIJA

Updated: 28/09/2019 — 7:59