POČINJE PRVENSTVO | Lazarić i Kurtić: Jedva čekamo da počne prvenstvo

Sutra, u subotu, 31. kolovoza, s početkom u 17:30 sati na rovinjskoj Valbruni sastaju se Rovinj i Rudar. To je jedan od dva istarska derbija koji se igra ove subote, a obzirom na pripremni period, gledatelje bi trebalo dočekati 90 zanimljivih minuta.

Trener Alen Jurić zbog privatnih obaveza nije bio na pretposljednjem treningu Rudara pa je izjavu za RudarTV dao njegov pomoćnik Emil Lazarić: „Kao i svako prvo kolo, ovo je novi izazov i novi početak prvenstva kojeg jedva čekamo. Očekujemo da ćemo se vratiti kući minimalno s bodom, jer je ovo teško gostovanje, ali ja se nadam možda i punom plijenu“, nakon čega je pojasnio kako Kovari ne idu na put kompletni:

„Kapetan Čudić je ozlijeđen, a Hasanbegović ima kartone. Uz to, poslovne obaveze imaju Bećar i Kozić pa ne možemo reći da idemo kompletni. Međutim, to ne umanjuje našu želju i volju da se prikažemo u najboljem svijetlu.“

Nakon njega, pred kamere je stao Edis Kurtić koji će u subotu s kapetanskom trakom na ruci povesti Kovare u novu sezonu: „Atmosfera u momčadi je odlična, jedva čekamo početak prvenstva. Poznavajući protivnika, vjerujem da će to biti odlična utakmica. Dobili su nekoliko pojačanja od Istre 1961 te očekujem tvrdih 90 minuta.“

Utakmicu na Valbruni sudi Riječanin Antonio Melnjak, a pomagati će mu sugrađani Nenad Marušić i Nenad Pjevac. Delegat utakmice je Robert Veber iz Poreča.

Updated: 30/08/2019 — 9:24