SJAJAN DAN ZA RUDAR | Vratio se Načinović te je postignut dogovor o generalnom sponzorstvu

Dok neki još ne znaju ni koju ligu igraju, situacija koju su Labinjani na svojoj koži osjetili protekle dvije sezone, u Zelenicama se punom parom spremaju za III HNL Zapad, rastući iz dana u dan, na svim poljima. Danas je pun pogodak na sportskom polju bio potpis stasitog Antonia Načinovića, koji se u „staro jato“ vratio nakon godinu dana provedenih u susjednoj Nedešćini.

Načinović je inače prošao školu Rijeke i Istre 1961, nastupao kao posuđen igrač za Rovinj, uz epizodu u propalom kostrenskom Pomorcu. Najbolje igre u „zeleno-crnom“ dresu pružio je kad su se „Kovari“, prije dvije godine, okitili titulom viceprvaka u IV NL, a uspješno je igrao za Rudar III HNL Zapad, tad sa zagrebačkim klubovima.

Radne obveze i zdravstveni problemi udaljili su ga nakratko od Rudara, a sad kad je potpuno zdravstveno „fit“ očekuje se njegov novi bljesak u karijeri. „Ne bih previše govorio, samo ću reći da mi je drago da sam se vratio u zelenocrni dres. Jedva čekam početak priprema“, rekao je jasno i kratko Načinović.

Drugi veliki uspjeh postignut je na organizacijsko-poslovnom polju. Danas su uspješno okončani dugi pregovori o preuzimanja generalnog sponzorstva od strane tri ugledne i potentne labinske tvrtke: Rakos Iskopi, Derossi Metali i De Conte. Predsjednik Zalihić nije krio zadovoljstvo postignutim:

„Prije svega od srca bih se zahvalio Deanu Kosu iz tvrtke Rakos Iskopi, koja nas je izuzetno korektno pratila protekle dvije godine. De Conte i Derossi Metali nisu novi u našem sponzorskom poolu, samo su svoj angažman sad povećali, nastupajući kao svojevrsni poslovni konzorcij. Mislim da su uvidjeli da smo ozbiljan klub pa su se odlučili na ovaj iskorak kako bi dodatno unaprijedili rad seniorskog pogona.“

O točnoj vrijednosti dogovorenog reklamnog paketa predsjednik se nije želio izjašnjavati, pravdajući to poslovnom tajnom, ali je bio konkretan kad je u pitanju ukupni godišnji budžet Rudara: „Sad smo zakoračili u budžet veći od dva milijuna kuna. Ova tri sponzorska ugovora pokrivaju 2/3 ukupnih obveza seniorskog pogona, koji se, želim posebno istaknuti, financira isključivo novcem privatnih poduzetnika. Vjerujem da ćemo zadržati i sve postojeće sponzore i donatore i pokriti preostalu trećinu budžeta za seniore.“

Zalihić je i ovom prilikom istaknuo veoma korektan tretman koji Rudar ima od strane Grada Labina: „Dobro poznajem situaciju i s ponosom mogu istaknuti da nitko u Istri, a vrlo malo ih i cijeloj Hrvatskoj, prati sport, a samim tim i nogomet, kao naša gradska uprava u segmentu stvaranja preduvjeta kroz financiranje: prijevoza, liječničkih pregleda, kotizacija, troškova službenih osoba, sufinanciranje trenera u omladinskom pogonu i drugih troškova „hladnog pogona“. Stoga mi je drago da imamo odvojeno poslovanje s omladinskim pogonom koji nam, ponajviše zahvaljujući direktoru Mauriciu Kožljanu, također može biti na ponos.“

Kako natjecanje III HNL Zapad započinje 24. kolovoza, Rudar će s pripremama krenuti u ponedjeljak 15. srpnja. Za sad je, za 17. kolovoza u 20:30 sati, na labinskom gradskom stadionu, zakazana obostrano tradicionalna „generalka“ s Opatijom.

Sedam dana prije toga u Zelenicama će gostovati juniori Rijeke, gdje bi Labinjani trebali odigrati i prvu kontrolnu utakmicu, u subotu 27. srpnja, također u 20:30, protiv juniora Orijenta 1919, koji su ljetos izborili plasman u I HNL. Ostale utakmice se ugovaraju, a u kombinaciji su juniori Istre 1961 i seniori Halubjana.

Updated: 02/07/2019 — 19:58