Potpisan ugovor o suradnji Rijeke i Rudara

Jučer je na Rujevici potpisan petogodišnji ugovor o poslovnoj suradnji između riječkog nogometnog prvoligaša i trećeligaša iz Labina. Kako su u svojim govorima naglasili direktor Rijeke Luka Ivančić i predsjednik Rudara Remzo Zalihić, obostrano su velika očekivanja od ugovora koji je pripreman i usuglašavan dugo vremena, a kojim je detaljno obrađeno više tematskih cjelina, počevši od sportske, preko marketinško i promotivne, pa sve do poslovne.

Polazna ideja vodilja suradnje bilo je dugogodišnje partnerstvo dva kluba po pitanju organizacije tradicionalnog međunarodnog turnira Kvarnerska rivijera, koju je, u uvodnom dijelu obraćanja, najbolje oslikao Zalihić:

“Turnir je svojevrsni kamen temeljac ovom ugovoru, jer se kroz njega Rudar dokazao kao kredibilan partner. Zbog toga bih se ponajprije zahvalio našem počasnom predsjedniku Toniju Gregoriću koji je, sad se tek vidi, bio veliki vizionar, kad je prije 64 godine, dok još nije bilo ni jednog hotela u Rapcu, a kamoli turizma, prihvatio organizaciju turnira, te ga godinama uspješno održavao.”

“Jednako tako”, nastavio je Zalihić: “Osnova za ovu suradnju je i plejada bivših nogometaša Rudara koji su godinama unazad uspješno igrali u Rijeci”, u strahu da nekog ne propusti, spomenuvši samo Anđela Milevoja i Andreja Prskala. Kako je prvi čovjek Rudara rekao, osim promotivno-marketinške i sportske koristi, ovaj ugovor za Labinjane ima i vrlo značajnu financijsku vrijednost, jasno naglasivši da u njemu nema apsolutnih novčanih iznosa. Sve je izraženo u postotcima što znači da se oba kluba moraju svojski potruditi kako bi ga oplemenili, za što, po njegovim riječima, osim nespornog Rijekinog, i Rudar ima kapaciteta u pogledu ljudskih potencijala.

Ni direktor riječkog prvoligaša Luka Ivančić nije krio zadovoljstvo zbog potpisa ovog, kako je sam naglasio, i za njih vrlo važnog ugovora, od kojeg su na Rujevici posebno velika očekivanja na polju daljnje popularizacije kluba na Labinštini, gdje je, tako i tako, prema vjerodostojnim anketama, Rijeci naklonjeno 60% navijačkog puka. “Također očekujem i povećanje marketinških aktivnosti na obostranu korist oba kluba.”

Ivančić je najavio i prvu akciju, a to je, već jednom održana manifestacija, „Rijeka prijatelj djece“, koja bi se u Labinu trebala tradicionalno održavati u rujnu, na početku školske godine, a u sklopu koje bi Riječani motivirali što više mladih iz svih osnovnih škola na Labinštini na članstvo u klubu. Naglasio je i velika očekivanja po pitanju organizacije Kvarnerske Rivijere:

“Želja nam je, u narednih pet godina, ponajprije angažmanom renomiranih europskih momčadi, turnir podići na znatno veći nivo, te i na taj način, unaprijediti suradnju naših klubova. Nadam se da će ovaj potpis biti od velikog značaja i koristi za sve. Očekujemo da još više igrača Rudara u budućnosti zaigra Prvu HNL u dresu Rijeke. Stoga se i veselimo ovoj suradnji”, zaključio je Ivančić.

Cjelovite izjave Zalihića i Ivančića možete pogledati u videu RudarTV-a:

Updated: 26/07/2019 — 12:14