Spektakularnom dodjelom pehara okončan četvrti Trofej Labinskih Rudara

Sinoć je na rabačkoj Mestalli završeno četvrto izdanje omladinskog turnira „Trofej Labinskih Rudara“. Ispred više stotina ljudi, održala se završna podjela medalja što je značilo da je turnir uspješno priveden kraju.

Sama podjela medalja bila je za ovdašnje prilike posebna i nesvakidašnja. Naime, na jednom mjestu okupila su se tri velika imena pa ne treba čuditi što je to djecu veoma razveselilo i uzbudilo. Najtrofejniji igrač Rijeke svih vremena Andrej Prskalo je, može se već reći, i ambasador turnira jer ne propušta završnice već nekoliko godina, a uz njega tu je bio i drugi velikan, rabački zet Vedran Ćorluka, koji je iskoristio malo slobodnog vremena za uveličavanje ovog događaja.

Poseban gost ove godine bio je ponajbolji svjetski sudac Damir Skomina koji je predao pehar najboljima u U13 kategoriji. To su ove godine bili nogometaši Rijeke koji su u finalu pobijedili slovensku Savu Kranj. Na treće mjesto plasirali su se igrači Dubrave Tim Kabel.

U kategoriji U11 zasluženo su naslov osvojili mladi nogometaši Opatije koji su u finalu bili bolji od talijanske momčadi LVG 2007, dok su veliki pljesak dobili i trećeplasirani nogometaši Rudara iz Labina. Kod najmlađih dogodilo se iznenađenje koje je podignulo atmosferu na rabačkom terenu. Naime, najmlađi nogometaši vineške Iskre zasluženo su osvojili naslov u toj kategoriji, dok je na drugom mjestu okončala slovenska Izola, a treća je bila talijanska Liventina.

U tijeku dodjele momčadskih nagrada sponzor turnira HO Soccer Hrvatska nagradio je petoricu vratara novim rukavicama, a mladi čuvari mreže fotografirali su se s Andrejem Prskalom što je također bio veliki doživljaj za njih.

Na turniru su odigrane 73 utakmice u tri kategorije, a nastupilo je čak 35 momčadi. Ta bi brojka bila i veća da HRNK Zmaj iz Makarske nije doživio nesreću u vidu zapaljenog autobusa pri dolasku na turnir, ali organizatori nisu zaboravili ni na njih.

Naime, u kategorijama U9 i U13 gdje su mladi Makarani trebali nastupati, posebne pehare primili su mladi nogometaši Rudara, a oni će biti poslani u Makarsku kao znak prijateljstva. Tijekom podjele pehara, tribine su gromoglasnim pljeskom pozdravile makarske nogometaše.

„Sada je teško nešto pametno reći. Četiri dana posvetili smo isključivo ovom turniru i sigurno da nam je drago sada vidjeti rezultate našeg posla. Danas, kad turnir u Rabac ostvari više od 1200 noćenja, a gosti hvale ljepote ovog kraja i mladi nogometaši uživaju na terenima, lijepo se sjetiti početaka kad smo prve godine imali 14 igrača na spavanju. Bilo je to upravo 14 malih Makarana i od onda traje naše prijateljstvo, na svim razinama. Rekao bih da je od ovog nemilog događaja još i jače. Uvjeren sam da ćemo sljedeće godine biti još veći i jači, najavili su nam to već s više strana, a sigurno se radujemo i povratku ‘naših’ makarskih Zmajeva“, rekao je Mauricio Kožljan, direktor turnira pa okončao:

„Moramo se zahvaliti trenerima NK Rudar koji su odvojili dio svog vremena kako bi pomogli turniru, NK Iskri i NK Rapcu na čijim se terenima uz labinski gradski stadion igralo, ali i cjelokupno osoblje kampa Maslinica. Još su jednom ti ljudi pokazali da turizam počiva, uz prirodne ljepote, na kvalitetnom ljudstvu. Naravno, veoma smo ponosni i što su turnir uveličala ova velika tri imena pa bih se ovim putem za kraj zahvalio i Andreju Prskalu, Vedranu Ćorluki i Damiru Skomini koji su pokazali veličinu oduševivši mlade nogometaše.“

FOTOGALERIJE

SPORTSKA NATJECANJA

DODJELA MEDALJA

Updated: 16/06/2019 — 15:39