Na Cresu sve prema očekivanju – domaćinu bodovi, gostima gorčina

Kristian Bembić

Rudar je danas na Cresu upisao treći uzastopni poraz. No, za razliku onih na Čavlima i u Novom Vinodolskom gdje više nisu ni zaslužili, danas s gorčinom dolaze na najveći hrvatski poluotok.

Naime, već pri delegiranju šanse Rudara maksimalno su splasnule, a danas su se samo potvrdile sumnje Labinjana u to da bi im “vjetar” mogao puhati u prsa. Igrala se 36. minuta kad je sudac Klarić dosudio jedanaesterac za Cres, a teško je reći je li se zvižduk dogodio prije ili nakon blagog kontakta dva igrača.

Bez obzira na to, u prvom dijelu Cres je imao inicijativu i zaslužio je pogodak, jedino možda ne na taj način. Međutim, u nastavku Kovari igraju znatno bolje, a redaju se šanse koje brani sjajni iskusni vratar Zmajla.

Kurtiću je glavom šut obranio još u prvom dijelu, a u drugom je “skinuo zicer” Kristianu Bembiću koji je malo zatim pucao u gredu. Odličan šut uputio je i Igor Juričić, a lopta je milimetrima prošla iznad rašlji.

Najtužniji trenutak susreta po goste dogodio se u 89. minuti. Eldin Bećar centrirao je s desne strane, igrač Cresa Crnovršanin evidentno rukom u šesnaestercu zaustavlja loptu, a suci ostaju bez reakcije. Trener Nedjeljko Josipović nakon susreta je, više razočarano nego ljuto, poručio da ne želi komentirati suđenje.

CRES – Igralište Dari – Gledatelja: 70 – IV NL NS RI – 21. KOLO
SUDAC: Danijel Klarić (Ratulje) – POMOĆNI SUCI: Vedran Jelenčić (Kastav) i Tomislav Frlan (Podhum)

CRES – RUDAR 1:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Jusufi 32´-11m
Žuti kartoni:  Turkalj, Jusufi (Cres); Čudić, Dragovina (Rudar)

CRES: Zmajla, Nikolić, Turkalj, Zubović A. (od 46. Kučinić), Jusufi (od 89. Baždarić), Belja, Crnovršanin, Tarabocchia (od 56. Zubović T.), Smolčić, Zubović K. (od 56. Žarić), Cianci.
Trener: Neven Strukan

RUDAR: Legac, Dragovina, Paić, Bećar, Stojković (od 87. Kozić), Čudić, Macan, Juričić, Bembić, Kurtić, Paravić.
Trener: Nedjeljko Josipović

Updated: 06/04/2019 — 20:12