Pobjeda u istarskom derbiju, Stojković i Macan odlučili pobjednika

Iako su neki labinski mediji bez dvojbe napisali da je današnjoj utakmici Rudara i Buje svjedočilo 70 gledatelja, činjenica je da je istarski derbi po lijepom vremenu gledalo više od dvostruko od tog broja.

Labinski Rudar današnjom je pobjedom “kupio” sebi mir za nastavak sezone, ali Čupićeva momčad ne treba “poletjeti” jer su im Buježi danas mogli nauditi. Poveli su domaći u 24. minuti kada Dadićev udarac odbija Melon, ali samo do ponovno njega koji upošljava Luku Stojkovića koji dovodi Rudar do 1:0.

Prije toga je Diego Valenta za Buje pogodio gredu, a zaprijetio je i Mihajlo Bojić jednom pa mu je udarac u korner odbio labinski mladac na golu Paolo Blažina. Čuvar labinske mreže obranio je i “zicer” Jašarevića početkom drugog dijela da bi u “reprizi” tog okršaja bujski tinejdžer poravnao rezultat na 1:1 u 51. minuti.

Do kraja susreta nije bilo previše prigoda, samo je Ivan Macan u 76. minuti izborio pa realiziralo jedanaesterac za Rudarovih 2:1. Imali su i domaćini nekoliko prigoda na ovom susretu, prije svih Juričić, ali to i dalje nije dovoljno za optimizam u labinskim redovima prije gostovanja Grobničana, lidera lige.


LABIN – Gradski stadion – Gledatelja: 150

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 3. KOLO – SUDAC: Marin Vidulin (Kanfanar)

RUDAR – BUJE 2:1 (1:0)

Strijelc: 1:0 Stojković 24′, 1:1 Jašarević 51′, 2:1 Macan 76′-11m

Žuti kartoni: Hasanbegović, Čudić (Rudar), Valenta, Šoškić, Melon (Buje)

Crveni karton: Bajrami 90′ (Rudar, drugi žuti karton)

RUDAR: Blažina, Stojković (od 90. Bembić), Čudić, Macan (od 90. Kozić), Juričić (od 90. Vidas), Bajrami, Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Paravić, Kruškić (od 89. Dragovina)
Trener: Franko Čupić

BUJE: Melon, Jašarević, Baf (od 67. Stević), Fakin (od 78. Vidonis), Čović, Acquavita, Bojić, Horvat, Šoškić, Kovačić (od 46. Krizmanić), Valenta
Trener: Dalibor Višković

Updated: 08/09/2018 — 22:57