Rudar danas dočekuje Krk, utakmica od krucijalne važnosti

Iako se još ne zna koliko momčadi ispada iz III HNL Zapad, prvenstveno jer su podatci vezani za licenciranje obavijeni velom tajne, nogometaši Rudara u danas, u četvrtak 31. svibnja 2018. godine od 18:30 sati na svom stadionu igraju možda i odlučujuću utakmicu za ostanak u ovom razredu hrvatskog nogometa.

U goste im dolazi momčad Krka, koja je praktički bez velikih ambicija, jer je niti jedan rezultat ne bi bitno pomjerio na ljestvici. No, svi koji poznaju bolje poznaju okolnosti znaju da se Boduli u Labin dolaze boriti do zadnje „kapi krvi“. Za razliku od sjevernog dijela lige, gdje se u najmanju ruku dešavaju dosta čudni rezultati, odavno u ovim krajevima vrijedi krilatica „neka susjedu crkne krava“. Najbolji primjer je Opatija, čiji su se nogometaši u Zelenicama „bacali na glavu“, dok su se protiv Vrapča i Španskog praktički šetali po terenu.

Stoga se „kovari“ moraju držati krilatice „use i u svoje kljuse“, i potiho se nadati da će i ostali odigrati časno do kraja, u slučaju čega bi u zadnja tri kola, unatoč svih problema, i dalje svoju sudbinu držali u vlastitim rukama. Sumorno ozračje, uzrokovanom velikim brojem poraza i izostanka, što zbog ozljeda – što zbog kartona, popravlja spoznaja da se na teren vraća kapetan Igor Juričić. Iako je odlukom disciplinskog suca Mavrića kažnjen sa dvije utakmice ne igranja, zbog navodnog vrijeđanja suca Vidulina na finalu Kupa Istre, popularni Igi će iskoristiti pravnu mogućnost za žalbu, te već nepravomoćnom odlukom izrečene dvije utakmice kazne na taj način prolongirati za novu sezonu.

Ne bude li nekih novih okolnosti zbog ozljeda, Juričić će Rudare predvoditi u sve tri zadnje utakmice prvesntva, protiv Krka danas, u nedjelju protiv Dubrave u Zagrebu, te narednu subote, svi se u Zelenicama nadaju, u utakmici konačne odluke, protiv Trnja, kad će mu se pridružiti i Ivan Macan. O svojim predviđanjima kapetan Rudara kaže: „Nadam se da nam je napokon došlo do glave da bez maksimalnog angažmana nećemo osvojiti bodove protiv nikoga. Možemo promijeniti sto trenera, ali dok ne promijenimo odnos prema ovoj ligi i nivou ozbiljnosti, nitko nam ne može biti kriv za eventualni neuspjeh. Ipak, vjerujem da ćemo danas biti pravi i osvojiti tri boda koja su nam od krucijalne važnosti.”

Susretu Rudar-Krk, koji se igra u 18:30 sati prethoditi će od 16:00 prva četvrtfinalna utakmica Kvarnerske rivijere, u kojoj će se sastati Vinodol i Maribor, a nakon toga i druga od 20:45 između talijanskih klubova Sampdorije i Udinesea. Izlučni susret za ostanak Labinjanima će suditi Zagrepčani: glavni je Ante Čulina, pomoćnici su mu Branimir Milačić i Zlatan Bilić, dok će sa malim semaforom u ruci, kao četvrti biti Vlatko Jurešić.

Updated: 31/05/2018 — 3:48