Dvije selekcije Rudara sudjelovale na međunarodnom turniru Makarska Cup

Naši mladi nogometaši minulog su vikenda nastupali na Makarska Cupu 2018 kod naših sportskih prijatelja iz RNK Zmaj. Nastupile su dvije selekcije – 2008. godište (U10) pod ravnanjem trenera Roberta Paliske te 2004. godište (U14) trenera Dragana Načinovića.

Selekcija U10 u prvoj je utakmici turnira pobijedila DNK Talent da bi nakon toga uslijedili porazi od češke Sigme Olomouc i Zadra, a u ključnoj utakmici za prolazak skupine od mladih je Rudara minimalno bila bolja momčad Škole nogometa Brela.

Starija selekcija, U14, imala je izrazito tešku skupinu. Hajduk je bio bolji od mladih Rudara s 0:4, a njihov „mlađi brat“ Adriatic, također iz Splita, pobijedio je Kovare s 1:0. U susretu protiv bosanskohercegovačkog Brotnja momčad Dragana Načinovića vodila je do posljednjih sekundi kada su protivnici poravnali.

No, kako i uvijek naglašavamo, u tim je selekcijama prije svega važno ponašanje u službenoj odjeći kluba, dakle na terenu i van njega, a ono je bilo i ovog puta bilo za veliku pohvalu. Mladim nogometašima je ovo bilo sigurno vrijedno iskustvo, ali i lijepa uspomena, barem sudeći po fotografijama na kojim se zahvaljujemo portalu Sport Makarska.


FOTOGALERIJA

Updated: 26/04/2018 — 20:52