Coerver Akademija Hrvatska stigla u goste Rudaru, trenerima dodatna edukacija, mladim nogometašima zabavan pokazni trening

Imati u klubu preko 160 igrača mlađih od 18 godina znači veliku čast, ali i obavezu te nosi svojevrsnu odgovornost. Također, biti trenerom mladim nogometašima izrazito je zahtjevan posao, koji iziskuje cjeloživotno nadograđivanje znanja.

S tim u mislima, NK Rudar je dogovorio gostovanje Dina Bartolucija i Vedrana Jandrlića, momaka iz zagrebačke Coerver Akademije Hrvatska koji su za mlade Kovare održali pokazni trening, a sve su to promatrali treneri omladinskog pogona labinskog kluba.

Trening u trajanju od sat i pol oduševio je klince, ali su i treneri dali do znanja Dinu i Vedranu kako ono što oni promiču jest vrlo zanimljivo i korisno za napredak mladih igrača. Da pojasnimo, pokazni trening odvijao se prema Coerver metodi, nazvanoj po nizozemskom stručnjaku Wielu Coerveru. Sada već pokojni Wiel je za života dobio nadimak “Nogometni Albert Einstein”.

Na kraju su treneri Bartoluci i Jandrlić podijelili literaturu trenerima u omladinskom pogonu Rudara, a potonji su se složili kako će sigurno implementirati segmente Coerver metode u trenažni proces svojih momčadi, ovisno o selekciji.

Updated: 04/04/2018 — 21:10