VELIKO PRIZNANJE IZ RIJEKE | Rudar pozvan na Radakovićev memorijal!

Danas je na adresu nogometnog kluba Rudar iz Labina stiglo veliko priznanje, vjerojatno najveće u posljednjih par godina, barem što se omladinskog pogona tiče. Naime, HNK Rijeka je danas poslala službeni poziv na 47. izdanje memorijalnog turnira “Petar Radaković”. 

Podsjetimo, Petar „Pero“ Radaković (22.02.1937. – 01.11.1966.) je, uz Vladimira Lukarića, bio prvi riječki reprezentativac i prvi igrač Rijeke koji je nastupio na svjetskom prvenstvu. Za najbolju selekciju igrao je 19 puta, tri godine zaredom (od 1961. do 1963) nosio je titulu najboljeg desnog pomagača u državi, a 1962. godine proglašen za najboljeg sportaša grada Rijeke.

Memorijalni turnir u čast te legende održava se po 47. put, a posebno priznanje labinskom Rudaru je činjenica u kakvom se društvu nalazi. Osim domaćina Rijeke, poziv na turnir dobila su još dva prvoligaša, zagrebačka Lokomotiva i slovenske Domžale. Turnir se igra 04. travnja na stadionu “Robert Komen” u Rijeci, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 2004. godine i mlađi.

“Sigurno da je ovo veliko priznanje za naš omladinski pogon, ali i klub u globalu. To nam je i velika čast, ali i poticaj da budemo što bolji u budućnosti. Koristim prigodu da se zahvalim HNK Rijeka na pozivu”, kratak je bio direktor omladinskog pogona NK Rudar, Mauricio Kožljan.

Updated: 15/02/2018 — 17:32