U Labinu održan Plenum Treće HNL Zapad | Kustić: Bio sam na mnogo ovakvih okupljanja, ali ovo je posebno i predivno

Danas je u polivalentnoj dvorani labinske Gradske knjižnice održan Plenum klubova Treće HNL Zapad. Predsjednik Plenuma, Dinko Vulelija, inače predsjednik NK Maksimir, otvorio je okupljanje uz par prigodnih riječi da bi potom riječ predao domaćinu, predsjedniku Rudara Remzi Zalihiću:

“Čast nam je i zadovoljstvo da smo domaćini ovog Plenuma. Posebno nam imponira Vaš dolazak u ovakvom broju znajući kakvo je stanje na cestama. U Labin ste uvijek svi dobrodošli i drago mi je da to osjećate, barem kako mi se čini, a što i potvrđuje ovoliki dolazak.”

Naime, na Plenum su stigli disciplinski sudac Gordan Šoban, povjerenik za suđenje Ivan Peraić, povjerenik lige Damir Stipković, povjerenik sigurnosti na stadionima Valentin Didović, koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer, glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk i novi direktor natjecanja pri HNS-u Marijan Kustić, koji je preuzeo riječ:

“Bio sam i ja na vašem mjestu te sam kao čelnik kluba proputovao državu i bio na mnogo ovakvih okupljanja, ali ovo je posebno i predivno. Sve pohvale domaćinu i nadam se konstruktivnoj raspravi.”

Od 18 klubova prisutno je bilo njih 12, dok se većina preostalih ispričala zbog obaveza ili pak problema u prometu, obzirom da je snijeg zameo unutrašnjost zemlje. Što od službenih lica, što od klupskih predstavnika, moglo se čuti sljedeće:

  • četiri su suca negativno ocijenjena na jesen
  • neće se tolerirati loše stanje travnjaka, apostrofiran opatijski stadion gdje je stanje najlošije
  • radi se na inicijativi koja bi ukazala na loše strane zimskog prijelaznog roka i potaknula na njegovo ukidanje
  • u sljedećoj, 2018/2019 sezoni, liga bi trebala brojiti 16 klubova, a ne 18 kao u ovoj sezoni, ali povjerenik Stipković naglasio je kako je upitno hoće li i 16 klubova uopće dobiti licencu za trećeligaško društvo
  • do 15. veljače traju prijave za licenciranje klubova koji pretendiraju ili žele nastaviti igrati u Trećoj HNL, a nakon tog datuma kreće ispitivanje Komisije za licenciranje koja će do 30. svibnja donijeti odluku oko toga tko smije, a tko ne, nastupati u trećeligaškom rangu

Pri samom kraju gotovo trosatnog plenuma koji je protekao, kako kažu bolje upućeni, u izrazito pozitivnom ozračju u odnosu na neke u prošlosti, okupljenima se obratio i savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić koji je kazao da je hrvatski nogomet simbol naše države zbog čega je za kraj zamolio i za pljesak kojeg je dobio od svih prisutnih. Okupljanje je završilo domjenkom u holu Gradske knjižnice, a treba reći i da je čelništvo lige prihvatilo zadatak organiziranja plenarne sjednice u skorom roku na koji bi klubovi trebali stići s jasnim i konkretnim prijedlozima u vezi poboljšanja, kako lige, tako i cjelokupnog amaterskog nogometa.

FOTOGALERIJA

Updated: 03/02/2018 — 18:20