Rudar poziva tajnika Ivetića da obavi svoju profesionalnu dužnost

Naslovno na službeno priopćenje NK Istra 1961 od danas, 05.12.2017.godine, NK Rudar iskazuje punu solidarnost i suglasnost sa svim iznijetim u tekstu koji je potpisao direktor Podnar.

U spoznaji da je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Istarske županije, održana u četvrtak 30.11.2017. u 18:00 u Puli, audio snimana i da postoji zapis, tražimo od tajnika, gospodina Branka Ivetića, kao odgovorne osobe saveza, da u što kraćem roku organizira preslušavanje istog za sve članove skupštine koji to žele, a kako bi oni, kao članovi najvećeg organa upravljanja krovnom nogometnom organizacijom u našoj županiji, bili upoznati tko je, i s kojim motivima, zastupao neke stavove, od kojih su pojedini bili naprasno izmijenjeni na novom izvanrednom sastanku pred samu skupštinu, u ponedjeljak 04. prosinca 2017.

Ako audio zapis ne postoji onda tražimo, također od tajnika Branka Ivetića, da pod punom moralnom i poslovnom odgovornošću, u roku 24 sata, svim klubovima, članicama saveza, elektronskom poštom pošalje pisani zapisnik s oba sastanka Izvršnog odbora. NK Rudar ne želi posebno komentirati verbalne istupe pojedinaca, koji su bili rubu civilizacijskih normi, ali traži od Saveza da za slijedeću skupštinu osigura zaštitarsku službu, pošto neke sinoćnje situacije jasno ukazuju da bi verbalni teror pojedinaca, koji je sinoć bio na rubu fizičkog, mogao prerasti u teži incident.

NK Rudar ovim putem poručuje pojedincima koji su sinoć, u svojim istupima, otvoreno prijetili kako će naš klub izbaciti iz III HNL Zapad, na isti način kako je i ostvario plasman, da smo svoj plasman u viši rang ostvarili jer smo u potpunosti ispunjavali dva temeljna preduvjeta: rezultat ostvaren na sportskom polju, te da imamo potrebnu infrastrukturu i ostalo vezano za kriterije o napredovanju.

NK Rudar će i dalje, poštujući sportske suparnike i ostale aktere natjecanja, svoje napredovanje temeljiti na dva prethodno navedena preduvjeta, a znati će se oduprijeti pojedincima koji nam, valjda koristeći svoj utjecaj koji im omogućuju funkcije u nogometnoj organizaciji, kane na nelegalan i nasilan način pričiniti štetu.

U Labinu 05.12.2017. u 15:00 sati
Remzo ZALIHIĆ, predsjednik kluba

Updated: 05/12/2017 — 16:27