Minimalni poraz u Opatiji, sudačka izvedba nedvojbeno oštetila Kovare

Za razliku od nekoliko prethodnih susreta, danas su Kovari odigrali vrlo borbeno i disciplinirano, ali je sudac Matija Pajvot uništio njihove snove o tome da će ostati neporaženi na Liburniji. Rudare pogotovo boli što su danas i ovako osakaćeni izostancima (Marić, Načinović An., Šurković, Čudić…) zaslužili barem bod.

Utakmica kao nogometna predstava bila je vrlo loša, bez ijedne jedine prigode svih 90 minuta, a Labinjane je psihički pokosio detalj iz 70. minute. Tada je Edi Topić napravio jedan prekršaj bez siline s rukama u zraku – točnije, sapleo je protivnika.

Sudac iz Vrbovca Matija Pajvot smireno je došao do njega i pokazao mu direktan crveni karton, da bi svoju odluku u zapisniku opravdao kao “povlačenje za dres suparničkog igrača koje se nalazio u izglednoj prilici za postizanje pogotka”. Prekršaj se dogodio na aut liniji, a Topić nije bio posljednji igrač labinske obrane te je ruke držao u zraku. Pametnom dosta.

Frustrirani Labinjani nakon toga sve više gube koncentraciju, a kada je sudac Pajvot dosudio jedanaesterac, živce je izgubio kapetan Juričić i zaradio crveni karton. Alen Matovina je sigurno realizirao jedanaesterac za tri opatijska boda.


OPATIJA – Gradski stadion – Gledatelja: 200

TREĆA HNL ZAPAD – 12. KOLO – Sudac: Matija Pajvot (Vrbovec)

OPATIJA – RUDAR 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Matovina 85′-11m

Žuti kartoni: Lazić, Kurilić (Opatija) Škopac, Juričić (Rudar)

Crveni karton: Topić 70′ (Rudar-povlačenje za dres suparničkog igrača koje se nalazio u izglednoj prilici za postizanje pogotka), Juričić 83′ (Rudar – psovanje suca)

OPATIJA: Iveša, Kurilić, Lucić, Matovina, Rudan, Furijan, Kovačević P. (od 80. Lee), Lazić, Kovačević I., Dadić, Bogolin (od 46. Pejanović)

Trener: Zoran Bogolin

RUDAR: Pavlić, Topić, Škopac, Macan, Juričić, Bembić, Fejzić, Licul, Načinović Ar. (od 61. Makić), Kurtić, Jokić

Trener: Franko Čupić

Updated: 21/10/2017 — 18:09