Predstavljena pojačanja za narednu sezonu – Čupić: Klub je definitivno u usponu

Viktor Marić, Sebastijan Jokić, Azur Makić i Erik Šurković

Dva dana prije prve prvenstvene trećeligaške utakmice, koju igraju u subotu 26.kolovoza od 17:30na svom stadionu „Zelenice“ protiv krapinskog Zagoreca, u labinskom Rudaru su i službeno predstavili nove igrače. Na predstavljanju nije bilo mlađahnog povratnika, vratara Antonia Pavlića.

Rudarovo dijete, Erik Šurković, vratio se u staro jato nakon odrađenog juniorskog staža u Rijeci:„Meni je samo važno da sezona prođe bez ozljeda i da momčad dobro igra i pobjeđuje“, kratak je bio mlađahni veznjak koji je pokazao ovog ljeta da je itekako korisni dodatak Rudarovom kadru.

Od trojice Puljana, dvojica stižu iz porečkog Jadrana. Azur Makić je zamjena za Almira Mehića, a inače se radi o bivšem igraču Istre 1961, Uljanika, Rovinja i Jadrana: „Poziv je stigao dva tjedna prije početka priprema i nakon što nisam dogovorio ostanak u Hrvatskom Dragovoljcu, dvojbe više nije bilo. Dosad je sve odlično, atmosfera, ocjena pet. Klub je organiziran i posložen.“ 

U „Zelenicama“ su posebno zadovoljni učinkom u kontrolnim utakmicama brzonogog Sebastiana Jokića, bivšeg igrača Istre 1961, Rovinja i Jadrana: „Ekipa je super, kao i trener. Svi su me prihvatili jako dobro, ozljede nas zaobilaze i nadam se da će tako i ostati.“ 

Pretposljednji je stigao srčani veznjak Viktor Marić koji bi mogao biti otkrivenje jeseni: „Prvi dojmovi su jako dobri, dečki su super, ozbiljno se radi te se zaista osjećam dobro.“ Marić je inače sa 12 godina iz Pule ICI stigao u Istru 1961 i sada je pristigao u Labin na posudbu.

Trenera Rudara Franka Čupića nije trebalo moliti za riječi: „U svakom klubu postoje usponi i padovi, to je normalno. Mi smo sada definitivno u usponu. Ne znam odakle krenuti – pripreme smo odradili odlično, atmosfera se izgradila na dominantnim predstavama i pobjedama, a i veliki zamašnjak su ovi stipendijski ugovori kojima je klub pokazao da cijeni svoje mlade igrače. „Štoviše, glavnina moje momčadi su igrači ispod 21 godine i zaista je užitak raditi. Protiv Zagorca očekujem bespoštednu borbu mojih nogometaša i pobjedu, sve osim toga ne bi nas zadovoljilo. Nadam se da ćemo imati i podršku s tribina koja, ponavljam, mnogo znači upravo mladim igračima. Užitak je ovih dana biti trener Rudara”, završio je Franko Čupić.

Suci utakmice su Ivan Antunović, Hrvoje Perković i Igor Havranek, dok će delegat biti Dejan Ivošević iz Rijeke. Četvrti sudac je Petar Jerbić.

SVE ISKAZNICE I BESPLATNE ULAZNICE STAVLJENE VAN SNAGE

Od subotnje utakmice više ne vrijede sezonske ulaznice i druge iskaznice s kojima je bilo moguće besplatno ulaziti na utakmice. Plaćanja će biti oslobođeni svi osnovnoškolci, osobe sa invaliditetom s preko 75% invalidnosti, te socijalno ugroženi s minimalnim primanjima. No, svi oni će svoje pravo moći ostvariti na način da se s adekvatnim potvrdama, uredovno vrijeme, jave u klupske urede i od tajnika zatraže svoje ulaznice. Ovo pravo nije moguće ostvariti na dan utakmice.

Ponovno je postavljena pregrada na dio stadiona prema Katurama

Updated: 24/08/2017 — 22:22