Rudar u subotu kreće u lov na prvo mjesto

Nakon tromjesečne pauze u subotu će se zakotrljati lopta u četvrtom stupnju nogometnih natjecanja, koji će od ljeta ponovno imati prefiks saveznog ranga. Epilog je to dvogodišnjeg zalaganja, ponajviše vodstva labinskog četvrtoligaša, koji na taj način želi osigurati kontroliran odlazak svojih mladih perspektivnih nogometaša.

Osim toga „Kovari“ proljetos žele napraviti i natjecateljski iskorak, izboriti plasman u III HNL Zapad. Pošto većina konkurenata realno jedva udovoljava kriterijima postojećeg ranga natjecanja, Labinjanima će za taj doseg teoretski biti dovoljno čak i treće mjesto. No, u Zelenicama su po tom pitanju jasni: „Naprijed idemo samo ako budemo prvaci. Istina, treći rang je jako loš, preskup i krajnje neatraktivan, svakako ga treba mijenjati, ali ćemo poštivati izboreno na terenu i nećemo se odustajanjem boriti za promjene. Ali ako budemo drugi ili treći ne idemo sigurno naprijed“, rezolutan je predsjednik kluba Remzo Zalihić.

Iako vodeći Lošinj, barem po imenima, ima nešto jaču momčad, teško se othrvati dojmu da je Rudar ipak najveći favorit za titulu, ponajprije zbog deset utakmica u Zelenicama. Zbog toga bi sve moglo biti puno jasnije i prije međusobnog derbija u 9. kolu na Čikatu, jer Labinjani do tad čak sedam puta igraju u Zelenicama, a gostuju u Funtani. Za to vrijeme otočani će morati proći: Crikvenicu, Pazin, Otočac, Rovinj i Vinodol. Uz vodeći dvojac tu su i nepredvidivi Grobničan koji zaostaje šest i Halubjan samo tri boda. Ostali će s ovim kvartetom, teško držati korak.

„Najvažniju utakmicu“ u prijelaznom roku dobio je Lošinj. Jedni i drugi su željeli veznjaka Tomića iz Naprijeda. Presudila je financijski „nemoralna“ ponuda s Čikata, što jasno ukazuje na odlučnost ministra Capellia da pobjednički pokal u lipnju okonča na Malom Lošinju. U nedavnoj kontrolnoj utakmici u Nedešćini Rudar je slavio 5:3, no teško se to može smatrati mjerodavnim odnosom snaga jer su Čupić i Tkalčević igrali „igru skrivača“, čuvajući svoje najvažnije akvizicije.

Rudar u prvenstvo ulazi ojačan za dva imena. Vratio je stasiti stoper Igor Munjas, koji će značajno povećati konkurenciju u zadnjoj liniji, te omogućiti stručnom stožeru više prostora za kreaciju u „taktičkim varijantama“. Za sad je to pomak Edisa Kurtića na poziciju zadnjeg veznog, umjesto ponajboljeg iz jesenjeg dijela Robija Černjula, koji ima vrlo neugodnu ozljedu prepona, a tako i tako bi prisilno pauzirao protiv Vinodola, zbog tri žuta kartona. Munjas će dobro doći i zbog izostanka Antona Bilića koji će do sredini ožujka „biti u gipsu“. Drugo, sad se već slobodno može reći pojačanje – a ne samo prinova, jest omaleni, ali srčani veznjak iz Petrinje, Mateo Jurkić, kojega su radne obveze dovele u TE Plomin.

U želji da svojim simpatizerima osigura što povoljnije uvjete kupnje ulaznica u Zelenicama su za premijerni susret protiv Vinodola pustili u prodaju komplete za svih deset prvenstvenih utakmica koje će Rudar proljetos igrati u Labinu. Tako će svi koji kupe taj komplet po cijeni od 100 kuna na poklon dobiti klupski navijački šal, dok će oni koji se odluče izdvojiti 150 kuna, uz komplet ulaznica dobiti cijeli navijački set (šal, kapu i rukavice). Inače cijena pojedinačnih ulaznica i dalje ostaje 20 kuna, a da ponovimo da se utakmica Rudar-Vinodol igra u subotu 04.ožujka 2017. od 15:oo sati na gradskom stadionu „Zelenice“ u Labinu.

Updated: 26/02/2017 — 15:01