Remi protiv kombiniranog drugoligaša pojačava kovarski optimizam

S lijeva na desno: Matija Čakarun (s loptom), Sanjin Vozila, Antonio Načinović i Tino Licul

Po veoma hladnom vremenu, prijateljski susret odigrali su četvrtoligaš iz Labina i novigradski drugoligaš. Dok je domaćin „jedva sklepao“ jedanaestoricu zbog bolesti, ozljeda i juniorske utakmice koja se igrala u isto vrijeme, gost je u Labin stigao u kombiniranom sastavu kojeg je predvodio kapetan Kristijan Glavaš, inače „dijete“ labinskog kluba.

Početak je nagovještavao loš dan za Rudare. Centaršut iz kornera u 16. minuti stigao je do Luke Čakaruna koji visoko skače i loptu u lijepom luku neobranjivo šalje u Voziline rašlje.

Ipak, šest minuta kasnije Rudar ima „slobodnjak“ na 18 metara, a Mandušić ne postavlja najbolje živi zid, što iskorištava domaći kapetan Igor Juričić i „oko živog“ pogađa za 1:1.

Na 2:1 povisio je Ervin Čudić sa osam metara ljevicom, nakon što mu je Almir Fejzić spustio loptu. Na predah se odlazi sa velikom prednošću domaćina jer je u 36. minuti Antonio Stepčić „odapeo“ iz voleja sa 20 metara, a lopta prolazi ispod Mandušića za 3:1.

U nastavak je za domaćina morao zaigrati i vratar Sanjin Vozila, jer se ozlijedio Antonio Načinović, a zanimljivije od toga da je igrao, je način na koji je kreirao prostor kao „prva špica“ i količina skokova koju je osvojio.

No, gosti smanjuju u 47., strijelac je Matija Čakarun, a konačnih 3:3 postavlja Nemanja Belaković nakon velike greške domaće obrane. Stigao je pred Radočaja i efektno pogodio.

 

LABIN – GRADSKI STADION – Gledatelja 70

RUDAR – NOVIGRAD 3:3 (3:1)

Strijelci: 0:1 Čakarun L. 16′, 1:1 Juričić 22′, 2:1 Čudić 29′, 3:1 Stepčić 36′, 3:2 Čakarun M. 47′, 3:3 Belaković 50′

 

RUDAR: Vozila, Načinović, Kurtić, Licul, Černjul, Stepčić, Čudić, Juričić, Ivanović, Fejzić, Maksenčuk

Još je igrao: Radočaj V.

NOVIGRAD: Mandušić, Jozanović, Čakarun L., Grle, Mileusnić, Glavaš, Rudović, Belaković, Askerov, Vrdoljak, Čakarun M.

Još su igrali: Boglić, Georgiadis, Muminović, Bičanić, Ibrahimović, Paravić, Miletić

 

DVOGODIŠNJA SUSPENZIJA KLUBA ZA JUNIORA

U nedjelju je na susretu juniorskih momčadi Rudara i Novigrada junior labinskog kluba Erik Černjul na nacionalnoj osnovi uvrijedio suca utakmice Davora Majnarića zbog čega je dobio crveni karton. Od nogometne krovne organizacije čeka ga drastična kazna, a danas je objelodanjena i ona klupska.

Iz NK Rudara jasno poručuju kako se ograđuju od takvog istupa i isti osuđuju, a isto obavješćuju kako je tijekom ponedjeljka odrađena telefonska sjednica Izvršnog Odbora na kojem je donesena odluka da se igrača na dvije godine suspendira, odnosno da mu se dozvoli odlazak u neki drugi klub, bez mogućnosti povratka u sljedeće dvije godine.

Naglašavaju da je povratak u klub moguć isključivo ako se u međuvremenu, osim na sportskom polju, iskaže i na planu ponašanje te izjavi jasno i nedvojbeno pokajanje.

Updated: 11/10/2016 — 21:03