Maestralna predstava Kovara donijela visoku pobjedu nad Funtanom

Znatno ljepši stadion, 200-tinjak gledatelja na tribinama, visoka pobjeda i fantastična igra – danas je lijepo biti navijač labinskog Rudara ! Ako znate da je, gotovo pa uvjerljivo, najbolji igrač današnje utakmice u Labinu gostujući vratar, i konačni rezultat, sve će biti jasno o trenutnom odnosu snaga Rudara i Funtane. Odlični su bili labinski ofenzivci, prije svih Ervin Čudić, ali da Lisjak nije bio ekstra raspoložen, poraz gostiju bio bi dvocifren.

Počelo je u devetoj minuti, „odapeo“ je Mehić, a Lisjak odlično obranio. Četiri minute kasnije Ivanović je sam pred golmanom Funtane, ali potonji novom intervencijom zadržava „nulu“.

Nažalost po goste, ne zadugo. U 33. minuti Tin Ivanović probija desni bok, ubacuje do Ervina Čudića, ovaj vidi samog Ivana Macana koji rutinski pogađa za 1:0.

Nije trebalo dugo čekati na 2:0. Šest minuta kasnije Ivanović je poslužio Čudića koji sa 20 metara lijepo pogađa za udvostručenje domaćeg vodstva. Lisjak je goste „spasio“ i u 44. minuti kada brani „zicer“ Mehića.

Početak drugog dijela pokazao je još veću razliku u trenutnoj formi i kvaliteti. Macan u 48. krade loptu i upošljava Čudića koji sa osam metara povisuje na 3:0.

Dvije minute kasnije nakon kornera Robert Černjul vratio loptu za Igora Juričića koji iz blizine pogađa za konačnih 4:0. Spomenuti treba još i dva udarca Ivanovića te po jedan Mehića i Macana koje bi većina golmana u ligi pogledom ispratila, ali danas je Lisjak bio apsolutno sjajan, bez obzira na četiri primljena pogotka.

Rudar sada u utorak dočekuje u prijateljskoj utakmici drugoligaša iz Novigrada (18:00), a onda odlazi na gostovanje kod Halubjana.


LABIN – GRADSKI STADION – 200

RUDAR – FUNTANA 4:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Macan 33′, 2:0 Čudić 39′, 3:0 Čudić 48′, 4:0 Juričić 50′
RUDAR: Vozila (od 82. Blažina), Načinović, Čudić (od 71. Šepić), Macan (od 74. Fejzić ), Juričić, Licul, Ivanović (od 68. Stepčić ), Černjul, Kurtić, Mehić, Maksenčuk (od 79. Topić)
FUNTANA: Lisjak, Radenović, Šegon, Gjurchinovski, Hrvatin (od 80. Vranaričić), Vuković, Škiljan, Popović (od 74. Ven), Legović, Ljubas, Lajtman

Updated: 08/10/2016 — 19:16