Derbi kola MŽNL NS Rijeka: Lider s Lošinja stiže na labinski gradski stadion

Edis Kurtić

Kompletni i napunjeni samopouzdanjem nogometaši Rudara dočekuju u subotu lidera sa Lošinja, u susretu koji im može omogućiti da ga oni zamijene na vrhu ljestvice. Pobjede 1:4 na Viškovu i 4:0 protiv Funtane, ali i ona 2:3 na Čavlima promovirale su Kovare prema vrhu, a pohvale na igru stižu u Labin i od nekih trenera u ligi.

U ligi u kojoj su dosada domaćini osvojili 120 bodova, a gosti samo 57, jasno je da labinski pothvat odraz kvalitete momčadi. U osam kola samo su s Funtanom igrali u Labinu, i to uvjerljivo pobijedili, a u ostalih sedam utakmica samo su dvaput poraženi, na otvaranju protiv Vinodola gdje su promašili jedanaesterac i na Cresu gdje se domaćin „izvukao“ nakon serije labinskih promašaja.

Posebno je impresivna bila pobjeda u utorak nad Halubjanom koji je do te utakmice bio u približno dobroj formi. „Naravno da sam sretan načinom na koji igramo i apsolviramo utakmice. Međutim, pobjedu protiv Halubjana smo proslavili i sada je to iza nas, a pred nama je Lošinj o kojem dovoljno govori ljestvica, ne trebamo ga mi hvaliti“, izjavio je trener Rudara, Franko Čupić.

„Dečki igraju sjajno i ugodno je biti pri vrhu, ali moramo biti svjesni da nam izvedbe moraju ostati na nivou kako bismo tu i ostali. Nadam se lijepom vremenu u subotu i lijepo ispunjenom stadionu. Nadam se podršci s tribina, ako je netko, onda su ovi moji momci to zaslužili“, rekao je Čupić.

Jedan od onih koji je ove jeseni, nakon teške ozljede i operativnog zahvata, posebno „zablistao“ Edis Kurtić, prepun je samopouzdanja, kako u svoje, tako i u mogućnosti svojih suigrača: „Otkako sam ja u seniorskoj svlačionici, nikad nije bolja atmosfera. Za rezultate smo zaslužni svi jer napokon djelujemo kao prava momčad, neću pretjerati ako kažem da poprimamo karakteristike obitelji. Što se tiče moje igre, otkako sam se vratio, dajem sve od sebe da budem bolji, ali i dečki su mi jako pomogli i dizali me nakon ozljede. Teško je bilo, ali se isplatilo.“

Za Lošinj nema odsutnih ni kartoniranih, a očekuje se i rekordan broj gledatelja u Labinu u posljednjih par godina kada su u pitanju prvenstvene utakmice obzirom na atmosferu i bodovno stanje, kao i mogućnost da na kraju utakmice budu lider prvenstva. Utakmica počinje u subotu na gradskom stadionu u Labinu s početkom u 15:30.

Updated: 20/10/2016 — 12:06