Nova minimalna, ali zaslužena pobjeda; napredak evidentan

Osmijeh Franka Čupića po izlasku s vineškog terena sve je rekao o današnjoj utakmici. Ovakav Rudar ima se pravo nadati daleko boljoj sezoni od onih na koje je navikao simpatizere. Juniori Istre 1961, koje vodi labinski trener Valdi Šumberac, danas nisu imali “protuotrov” za tečnu i dinamičnu igru Rudara.

Prvo uzbuđenje dogodilo se u 27. minuti kada Vladimir Burić šutira s dvadesetak metara, a Sanjin Vozila krajnjim naporom loptu odbija preko grede u korner. Dvanaest minuta kasnije odlična lopta Almira Mehića s lijeve strane, isto tako lijepo primanje Antona Bilića koji se oslobodio čuvara i loptu poslao u desne Kraljevićeve rašlje za 1:0.

Na novi pogodak čekalo se do 60. minute kada Škopac upošljava Stepčića, a ovaj vidi slobodnog Roberta Černjula na 16 metara od gola. Uslijedio je lukavi udarac veznjaka Rudara, labinskog vratara na privremenom „radu“ u Puli Pavlića je lopta „lobovao“ te se od grede odbila u mrežu – 2:0.

Nakon toga je postalo jasno da su juniori prvoligaša počeli ranije s pripremama i da su fizički spremniji, ali nisu stvarali prigode. Štoviše, postigli su i pogodak bez nje, kada je Marko Čorak ostao sam na visini šesnaesterca i jakim udarcem matirao Blažinu za konačnih 2:1.

 

VINEŽ – Gradsko igralište – Gledatelja 100

RUDAR – ISTRA 1961 (juniori) 2:1

Strijelci: 1:0 Bilić 39′, 2:0 Černjul 60′, 2:1 Čorak 81′

 

RUDAR: Vozila, Mehić, Škopac, Kurtić, Licul, Načinović, Černjul R., Šepić, Stepčić, Fejzić, Bilić

Još su igrali: Blažina, Maksenčuk

Trener: Franko ČUPIĆ

ISTRA 1961 (j): Kraljević, Radetić, Lazendić, Medić, Bilić, Burić, Urošević, Barišić, Blašković, Marić, Miljanić

Još su igrali: Pavlić, Sušac, Moravac Da., Moravac De., Matteoni, Kahrimanović, Čorak

Trener: Valdi ŠUMBERAC

Updated: 06/08/2016 — 21:47