Nogometaši Rudara, na Vinežu, započeli pripreme za novu sezonu

Nakon kratkog „fotosessiona“, za potrebe klupskog PR-a, na gradskom igralištu na Vinežu kod Labina, održan je i prvi trening nogometaša Rudara kojim su Labinjani započeli pripreme za nadolazeću sezonu Međužupanijske nogometne lige NS Rijeka. Na prvu prozivku odazvalo se 18 nogometaša, a zbog radnih obveza nedostajali su Antonio Stepčić, Sanjin Matulja i Josip Maksenčuk.

Labinjani će inače u novu sezonu krenuti sa 21 nogometašem – bez juniora koje kane angažirati samo u slučaju neplanirani eventualnosti. U odnosu na lani, u nadolazećoj sezoni neće biti Tina Ivanovića koji je otišao na studij u Zagreb, dok je Hari Alić pristupio županijskom drugoligašu iz Rapca. Nova lica u Zelenicama su Vodnjanac Edi Topić, te povratnici u „zeleno-crni“ dres Matteo Šepić, Almir Fejzić i Robert Černjul. Osim potonjeg, koji, kao dokazan, već sad slovi kao pojačanje,  velika su očekivanja i od dvojice rekonvalescenata Edisa Kurtića i Stefana Ljubešića, koji se na travnjak vraćaju nakon operacije prednjih križnih ligamaneta.

Novi igrači Rudara (s lijeva na desno): Edi Topić, Robert Černjul, Almir Fejzić i Matteo Šepić

Kompletne pripreme na Vinežu

Uz trenera Franka Čupića i ove godine će biti njegov pomoćnik Nedjeljko Josipović. O tjelesnoj spremi i dalje će skrbiti profesor Ervin Kiršić, a o vratarima Dean Načinović. Uz njih, stručni stožer još čine doktor Josip Radeljak, fizioterapeutica Tina Martinčić i ekonom Dorijano Licul – Miš.

STOZER

Stručni stožer NK Rudar: ekonom Dorijano Licul, fizioterapeutkinja Tina Martinčić, doktor Josip Radeljak, glavni trener Franko Čupić, team manager Nedjeljko Josipović, trener vratara Dean Načinović i kondicijski trener Ervin Kiršić

Kako će gradski stadion, zbog postavljanja tartan staze, u kolovozu, a vjerojatno i cijelom rujnu, biti veliko gradilište, Labinjani će kompletne pripreme odraditi na Vinežu. Zbog radnih obveza trenirati će u jutarnjem i večernjem terminu, a na Vinežu će se vodigrati i sve kontrolne utakmice.

Najprije će igrati revijalno – između sebe, u subotu 30. srpnja (19:00). Tako će prva provjera biti sedam dana nakon toga, protiv juniora Istre 1961 (19:00), koje vodi bivši trener Rudara Valdi Šumberac. U srijedu 10. kolovoza (19:00) na Vinež dolazi Draga iz Mošćeničke Drage, a tri dana nakon njih (17:00) Istra iz Pule. Rovinj je na rasporedu u srijedu 17. (19:00), a Opatija u subotu 20. kolovoza (17:00). Novak u ligi Cres gostuje u srijedu 24. (19:00), da bi 27. kolovoza Labinjani u generalci ugostili Uljanik u 17:00 sati.

Zbog kašnjenja radova na atletskoj stazi prva dva (šest) kola u gostima

Kako spomenuti radovi na atletskoj stazi već sad dosta kasne, a svi su izgledi da će se rokovi i dodatno produžiti, Rudar je otkazao već ugovorenu revijalnu utakmicu protiv Rijeke, planiranu na početku školske godine, 06. rujna, kad se u Zelenicama trebala nastaviti lani započeta manifestacija „Rijeka – prijatelj djece“.

Iz istog razloga Labinjani će na Plenumu klubova, u Pazinu u srijedu 27. kolovoza, zatražiti natjecateljski broj 9, koji im jamči prve dvije utakmice u gostima. Veliki su izgledi da će „zeleno-crni“, iz istih razloga, morati mijenjati domaćinstvo u 3. i 5. kolu, pa bi se moglo desiti da prvu domaću utakmicu odigraju tek u 7., koje je na rasporedu 01.listopada ove godine.

a6fcd12c-frame-600x315x100Zahvaljujući donaciji tvrtke Rudan d.o.o., labinski četveroligaš će u novu sezonu s novom sportskom opremom „Joma“. Sinoć je predstavljen novi rezervni (gostujući) narančasti dres, pomalo netipične boje za „kovare“. No, tradicionalisti ne trebaju biti zabrinuti,  već u prvoj prvenstvenoj utakmici u Zelenicama, Rudar će istrčati u tradicionalnoj „zeleno-crnoj“ garnituri.

Optimizam u pogledu rezultata

Iako su očekivanja od nove sezone dosta velika nitko se ne želi konkretnije izjašnjavati o rezultatskim ciljevima. Trener Franko Čupić je pun samopouzdanja: „Optimistični krećemo u pripreme. Nemamo ozlijeđenih, a vjerujem kako ćemo trenažni proces odraditi na nivou kako bismo u sezonu ušli u što boljoj formi. U pripremnim utakmicama rezultat zaista nije primaran, ali svaki pozitivan dodatno će popraviti atmosferu pa ćemo ih ozbiljno shvatiti. Nadam se i vjerujem da bi ove sezone mogli gledati bolji Rudar nego je to bio prethodnih godina.“

Kapetan Igor Juričić bio je veoma kratak: „Nema smisla najavljivati unaprijed nešto, sve je jasno, moramo prionuti poslu, raditi što više i bolje i onda možemo vjerovati da je ispred nas lijepa sezona.“

Pod ravnanjem stručnog stožera nogometaši su u laganom ritmu nizali krugove

Updated: 25/07/2016 — 22:59