Lokomotiva napunila mrežu odličnog Vozile

Kako su očito u Rijeku putovali samo odraditi formalnost, nogometaši Rudara su pretrpjeli novi (pre)visoki poraz. Domaćin je bio nesporno bolji, no do pobjede je došao prije svega indolencijom cijele „zeleno-crne“ momčadi, izuzev vratara Vozile, koji ih je u još nekoliko navrata spašavao još većeg debakla.

Prvi je već u šestoj minuti pogodio Bonicioli, koji je na sredini terena iskoristio pogrešku Škopaca, ukrao mu loptu, došao do zone šuta, i poentirao od desnu vratnicu. Mogli su domaći do odmora postići još barem  dva gola, no ispriječio im se Vozila.

Ono što su propustili u prvom, „Lokosi“ su debelo nadoknadili u drugom dijelu. U 56. minuti Dragović je ostao sam na drugoj vratnici i rutinski poentirao s nekih 10-ak metara. Sve dvojbe riješene su u 72. kad isti igrač, na ubačaj Brkljače, glavom trese Vozilinu mrežu za nedostižna tri gola prednosti.

No, tu nije bio kraj, indisponirani Labinjani dozvolili su novu rezultatsku blamažu u zadnje dvije minute. Najprije je Dragović, u predzadnjoj, sad nogom, pospremio novi ubačaj Brkljače s boka, da bi sve zaključio Sablić u zadnjoj minuti, ponovno je Brkljača ubacio s boka, Načinović pokušao spasiti, no samo je potvrdio peti gol domaćina.


RIJEKA – Stadion “Robert Komen” – Gledatelja 100

NK LOKOMOTIVA-NK RUDAR 5:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Bonicioli 6′, 2:0 Dragović 56′, 3:0 Dragović 72′, 4:0 Dragović 89′, 5:0 Sablić 90′

LOKOMOTIVA: Stipanov, Brkljača, Leskur, Alinčić, Nemetz, Gundić, Bonicioli (75-Lacković), Šestan, Kuši (73-Sablić), Čubelić (83-Šimić), Dragović

RUDAR: Vozila, Bucul (69-Bilić), Načinović, Jajčević, Škopac (83-Bugarin), Macan, Juričić, Ivanović, Maksenčuk (82-Belušić), Černjul, Lazarić

Updated: 14/05/2016 — 20:10