Glatki poraz na Valbruni

mehicPonovno su Labinjani, kao i na Rujevicu, otputovali na prijateljsku utakmicu bez nekolicine standardnih prvotimaca, samo što su ih ovog puta na Valbruni dočekali rastrčani Rovinježi koji su ih visoko porazili u posljednjih pola sata utakmice. Kovarima su danas, u odnosu na utakmicu u srijedu protiv Istre 1961, nedostajali Juričić, Vozila, Kurtić, Stepčić, Maksenčuk i Alić.

U prvom dijelu nije bilo „zicera“, tek vratnica Mataje u 36. minuti, a Rovinježi su imali nekoliko udaraca izvana koje je „polovio“ Radočaj. Labinjani u dvije izgledne situacije previše oklijevali. U 57. minuti fantastična lopta Tankovića za Lorena Maružina koji je sa 12 metara malo desno iskosa pogodio suprotni kut za 1:0.

Četiri minute kasnije Mataja centrira iz kornera, a Matija Funčić neometan u šesnaestercu glavom povisuje na 2:0. Nadu Rudarima vratio je Ivan Macan nakon što je iskoristivši asistenciju Škopca zaobišao vratara i gotovo ušao s loptom u gol. U posljednjih deset minuta Rovinježi s dva pogotka pobjedi dodaju epitet „glatka“.

ROVINJ – RUDAR 4:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Maružin 57′, 2:0 Funčić 61′, 2:1 Macan 68′, 3:1 Đonlić 80′, 4:1 Cvjetić 90′-11 m

ROVINJ: Denić, Budicin, Marinović, Hasanbegović, Pamić, Funčić, Cvjetić, Maružin, Tanković, Matošević, Mataja

Još su igrali: Kazalac, Perković, Stojanov, Belli, Cvjetić, Ćosić

RUDAR: Radočaj, Jajčević, Licul, Načinović, Knapić, Matulja, Ivanović, Škopac, Čudić, Mehić, Macan

Još su igrali: Blažina, Božičević, Lazarić

Updated: 30/01/2016 — 16:12