[NEKA RUDAR ŽIVI VJEČNO] Obilježena 70-godišnjica kluba !

12360075_1103636362982874_1801702571053869381_nVelikom svečanošću u prostorijama gradskog kina, NK Rudar obilježio je 70 godina svog postojanja. Pred tristotinjak uzvanika, gostiju, nogometaša, navijača i simpatizera kluba, u dvosatnoj je prezentaciji predstavljena povijest ovog velikog nogometnog kluba kroz koji su prošle tisuće i tisuće igrača.

Uz popratne slajdove sa slikama iz svih tih godina prisjetili smo se mnogih sjajnih generacija, poput one iz 1964. koja je osvojila amatersko juniorsko prvenstvo Hrvatske, zatim odličnih nogometaša koji su u konačnici postali poznati ne samo u gradu Labinu nego i puno šire, potom trenera i predsjednika kluba. Predstavljeno je i tridesetak sjajnih karikatura Marija Viškovića Viška, koji je desetljećima svojim radovima uveseljavao labinsku sportsku javnost.

Samu svečanost otvorio je počasni predsjednik kluba i predsjednik organizacijskog odbora Jakov Modrušan, koji je svima zahvalio na dolasku te pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim članovima kluba. Kako i priliči ovakvoj obljetnici, klub se na poseban način odlučio zahvaliti onima koji su u toj njegovoj povijesti dali svoj nesebičan doprinos.

Tako su nagradama za životno djelo nagrađeni Anton Toni Gregorić, dugogodišnji predsjednik Rudara i čovjek bez kojeg je nezamisliva povijest ovoga kluba, zatim Mario Poldrugovac u kategoriji vanjskih suradnika, koji je kao dugogodišnji direktor Elektroistre uvijek bio spreman pomoći NK Rudaru, te na kraju čovjek s najdužim igračkim stažem u NK Rudar, Vlado Bembić, koji je dres Rudara nosio više od 20 godina, ne odlazeći pritom u niti jedan drugi klub. Nagrade im je predao počasni predsjednik NK Rudar Jakov Modrušan.

Uz pojedinačne nagrade Rudar se zahvalio i mnogim tvrtkama i institucijama koje su godinama podržavale klub. Tako su platinastim zahvalama nagrađeni Grad Labin, Vodovod Labin, Komunalno poduzeće 1. Maj Labin, Maling Labin, HEP i HNK Rijeka. Zlatne su zahvalnice išle u ruke TE Plomin, I.T.V. Murexin Most Raša, HNS-u, Maslinici Rabac, Valamar Rivieri Poreč i De Conteu.

Dodijeljeno je još po šest srebrnih i brončanih zahvalnica, a u ime nagrađenih zahvalili su se Đanluka Miletić, predsjednik Saveza sportova Grada Labina, Mario Poldrugovac, Srećko Juričić, sportski direktor HNK Rijeka i Branko Ivetić.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza nagradu je primio član Izvršnog odbora Stjepan Merkeš, koji je zajedno s legendarnim Zorislavom Srebrićem uveličao ovu svečanost. Tom prigodom zaželio je Rudaru još puno uspjeha, a u ime HNS-a uručio je slavljenicima prigodnu kristalnu loptu, te pravu nogometnu loptu s potpisima svih igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Najveći pljesak dobio je u trenutku kada je u ime HNS-a poklonio dvadesetak lopti školi nogometa NK Rudar.

Prigodne darove NK Rudar uručili su i tajnik NSŽI Branko Ivetić, te tajnik NS PGŽ Ivan Peraić, kao i predsjednik Zajednice sportova Istarske županije Anton Peruško, koji je upečatljiv govor začinio riječima „neka Rudar živi vječno“.

Istim se riječima skupu obratio i gradonačelnik Tulio Demetlika koji je predao posebno priznanje glavnom sponzoru ove manifestacije Bina Istri, a u svom je govoru obećao nastavak kvalitetne suradnje na relaciji Grad i sportske udruge grada Labina.

Predsjednik kluba Remzo Zalihić zahvalio se svima na dolasku. „Valjda je sada svima jasno zašto Rudar mnogi nazivaju, a u stvarnosti i jest – institucija. Zahvaljujem se svim sportskim prijateljima na dolasku i vaš je dolazak samo dokaz toga koliko cijenite ovu instituciju. Bez obzira u kojoj ligi igrali, i na kojem mjesto se seniori nalazili, Rudar je veliki klub. Ovom prilikom zaželio bi i našim sportskim prijateljima Rijeci da uđe u ligu prvaka, Novigradu da uđe u II HNL, Jadranu da uđe u III HNL, Potpićnu da uđe u Međužupanijsku ligi, te Iskri da uđe u I ŽNL, kao i Mladom Rudaru da postane član I HRL“, kazao je Zalihić.

12348098_1103643579648819_3546793283067738421_n

Govor predsjednika Remza Zalihića

Poseban ton ovoj odlično organiziranoj manifestaciji dala je i sjajna voditeljica Silvija Rejec Martinčić, a u zabavnom dijelu vrhunski su svoj dio odradili najmlađi članovi RKUD Rudar iz Raše, plesom i kantom na tonko i debelo, zatim najmlađi svirač na mehu Antonio Kos, vokalni zborovi zajednice Talijana Gioia Filigrana i XL pod ravnanjem Sabrine Štemeberga Vidak, labinska pjesnikinja Roberta Razzi te plesna skupina Cool step iz Labina. (Tekst: Robi Fonović, foto: Radio Labin)

12342378_1103636642982846_8055564851919632796_n

Sve se uredilo do detalja, a poseban istarski štimung dali su i umjetnici

Updated: 13/12/2015 — 16:00