Iz medija: IstraSportova inventura – Probudili se tek kad su bili otpisani

naciSezona opasnog življenja, u najkraćem bi se mogla opisati minula nogometaša Rudara. Labinjani su odahnuli tek nakon predzadnjeg kola, dakle u zadnji trenutak, jer su za sami kraj imali sraz protiv lidera na Krku, kojemu je to bila utakmica za potvrdu titule. Počelo je obećavajuće, pobjedom u Valbruni. No, već naredno kolo bod im, kasnije se pokazalo jedini gostujući – uz pobjedu na Krku, uzima Vinodol. Nagovještaj „teških dana“ stigao je već u četvrtom kolu kad su Buježi, iz svog dobro poznatog „autobusa“, stigli do tri gostujuća boda. Poraz u Lošinju zaokružio je „crnu seriju“, samo pet bodova u osam kola.
Zadnjih sedam jesenjih kola donijelo je samo poraz na Brnasima, ali i tek dvije pobjede, Nehaj (3:1) u Labinu i Funtana (1:4) u gostima. Sve u svemu na predah se otišlo na 14. mjestu koje je teoretski vodilo u niži rang, s mršavih 15 bodova. Proljeće je započelo novom pobjedom nad „starim mušterijama“ iz Rovinja. Kad je pao Naprijed u Zelenicama činilo se da ostanak neće dolaziti u pitanje. No, domaći porazi od Jadrana i Grobničana vratili su „kovare“ u „nemirne vode“.
SPAS U PAZINU | Zvona za uzbunu definitivno su zazvonila nakon remija sa Crikvenicom u Labinu. U međuvremenu Pazinka je napravila veliku pozitivnu seriju, pa je, do pred nekoliko kola nemoguće, samo pet prije kraja, postalo vrlo izvjesno, Rudar je označen glavnim kandidatom za put u županijski rang. Srećom po njih, Labinjani se tek tad bude iz „zimskog sna“ i ulaze u seriju spasa. Bilo je dosta povika na njihov remi u Fažani, te tri presudne pobjede protiv Funtane i Halubjana u Labinu, posebno na onu „mitsku“ u Pazinu, nakon koje se žuč domaćina slijevao poput pazinskog slapa u rano proljeće. No, sve se, osim činjenica, brzo zaboravlja, a one su na kraju za Labinjane, posebno obzirom na uprizoreno, bile iznenađujuće dobre. U foto-finišu, osim Pazinke i Crikvenice, iza sebe su ostavili i Funtanu, te su se odmah, po zadnjem sudačkom zvižduku, u spoznaji da će i dogodine igrati u međužupanijskom rangu, mogli posvetiti slaganju momčadi za narednu sezonu.
BILI GOSTOLJUBIVI | Gledaju li se rezultati na gostovanjima Labinjani su, sa 13 bodova, kao Lošinj i Jadran ispred njih, bili 10. momčad lige. Podbacili su u svojim Zelenicama gdje su osvojili tek 23 , dva manje od trinaeste Mladosti iz Fažane. Ukupna gol razlika -9 podjednako je plod negativnih rezultata na gostovanjima (17:29), i neuvjerljivih domaćih rezultata (19:16). Najteži poraz doživjeli su od Opatije u Zelenicama (0:4), a najuvjerljiviju pobjedu izborili su u Funtani (1:4). Od ukupno 36 golova, postigli su ih po 18 u oba poluvremena. Najneefikasniji su bili u zadnjih 20 minuta utakmice, kad su suparničke mreže tresli tek u četiri navrata. U prvih 20 postigli su sedam golova. Najefikasniji su bili između 40. i 60. minute, 12 golova, po šest u svakoj desetici.
ČUDIĆ I JURIČIĆ PODIJELILI TITULU NAJ STRIJELCA | Najveću minutažu imao je vratar Sanjin Vozila koji nije branio samo jednu utakmicu. Prvo ime momčadi Almir Mehić nastupio je u 27 utakmica, a Carlo Škopac u 26, no u dvije je bio zamijenjen pa je sakupio 2296 minuta. Više od 25 nastupa još su imali Almir Fejzić i Ervin Čudić (po 26) i Igor Juričić (25). Potonja dvojica su, uz Vozilu i Mehića, jedini imali preko 2000 minuta na travnjaku. Od 30 imena upisanih u zapisnik samo Matković i Zahtila nisu ulazili u igru. Najefikasniji, s podjednakim učinkom, bio je duo Čudić-Juričić, njih dvojica zajedno su postigli točno pola golova Rudara u ovoj sezoni. Od preostalih 18 četiri su djelo Barišića, tri Fejzića, po dva: Škopca, Matulje, Načinovića, Alića i Rube, a jedan Antonia Stepčića.
MEHIĆ PREDVODI KARTONIRANE | Labinjani su sakupili 69 žutih kartona, ispred njih su samo Pazinka, Rovinj, Krk i Jadran. Kad su isključenja u pitanju lošiji skor imali su samo Rovinj i Nehaj, sa šest crvenih kartona, jedan više od Rudara. Družinu kartoniranih predvodi Mehić sa osam žutih, a prati ga Barišić sa dva manje i crvenim protiv Naprijeda,  koji ga je stajao četiri utakmice apstinencije. Isti skor je imao Carlo Škopac, kao i Fejzić, ali bez isključenja.
Updated: 17/07/2015 — 23:01