U sljedećoj sezoni imati ćemo preko 170 mladih nogometaša

Mauricio Kožljan - voditelj omladinskog pogona

Mauricio Kožljan – voditelj omladinskog pogona

Povodom završetka sezone, za klupsku stranicu, intervju je dao voditelj omladinskog pogona, Mauricio Kožljan. U nastavku pročitajte njegova razmišljanja i (pr)ocjene stanja u klubu…

Koliko ste, kao voditelj omladinskog pogona NK Rudar, zadovoljni proteklom sezonom ?

Kao voditelj omladinskog pogona NK Rudar Labin izrazito sam zadovoljan proteklom sezonom. Moramo napomenuti da smo sve zacrtane ciljeve ispunili, a usudio bi se reći, neke i prebacili. Naravno sve bez pomoći kompletnog osoblja omladinskog pogona ne bi bilo moguće kao ni velike pomoći roditelja.

U klubu je promjenjen ustroj prije godinu i pol, vide li se i dalje pozitivni pomaci ?

Ustroj koji je lani primijenjen pokazao se kao vrlo uspješan. Mislim da o njemu ne treba puno trošiti riječi, već neka o njemu govore dijela, a i sam interes koji je pobudio diljem Hrvatske daje nam za pravo da smo uspjeli napraviti zaista nešto novo i dobro.

Osvrt na rezultate u omladinskom pogonu…

Iako su u omladinskom pogonu oni na drugom mjestu hijerarhije, rezultati koji smo postigli u sezoni 2014/2015 čine nas izrazito zadovoljnima. Dovoljno je nabrojiti, juniori prvi, kadeti osvajači kupa, i sve mlađe selekcije među prvih pet na ljestvici. Kad tome dodamo da gotovo sigurno dvoje, vjerojatno i troje igrača iz selekcija pionira i mlađih pionira odlaze u prvoligaške klubove na njihov poziv, mišljenja sam da obzirom na uvjete u kojima radimo moramo bit izrazito ponosni na naš rad i ponosni na rad trenera koji rade u našem omladinskom pogonu.

Kako financijski stoji omladinski pogon?

Financijska situacija je u redu i tu moramo se posebno zahvaliti roditeljima i sponzorima. Isto tako ovim putem moram se ispričati svim roditeljima na neostvarenom planu s osiguravajućom kućom. O razlozima neispunjavanja tog cilja nažalost najmanje smo krivi mi, ali isto tako povećanje članarine koje se desilo lani u kolovozu pokazalo je da se novac roditelja koristi isključivo za omladinski pogon. Uvid u poslovanje omladinskog pogona može svaki roditelj dobit na uvid.

Kakav je broj djece u omladinskom pogonu u odnosu na godinu prije? Imate li porast ili pad masovnosti?

Za iduću sezonu osnovali smo još jednu selekciju mlađih pionira te ćemo po prvi put imati dvije selekcije mlađih pionira. Vjerujemo da ćemo ove sezone brojiti preko 170 djece u omladinskom pogonu što će biti i rekord bar po meni dostupnim podacima. Od rezultata očekujem da ćemo se zadržati na istom nivou, ali isto tako ne bi me uopće začudilo da neka od selekcija napravi još kakav dodatni iskorak.

Kakvi su planovi za sljedeću godinu, što je primarni cilj?

Za sljedeću sezonu primarni cilj je pokušati podići ljestvicu organiziranosti na još jedan nivo više. Uvesti ćemo kodeks ponašanja trenera, igrača i roditelja, kao i sportske opreme. S početkom priprema svaki će igrač zadužiti opremu za treniranje te će sve selekcije jednobrazno trenirati. Prevedeno, neće se više događati da djeca treniraju u različitoj opremi (dresovima), da na treningu imamo 3 “modrića” i 2 “ronalda”, već će sva djeca biti u klupskim majicama. Isto tako mislim da će tradicija postati da svaka ekipa prisustvuje na jednom međunarodnom turniru.

Za kraj je Kožljan poručio: “Ovim putem još jedanput želim se svima zahvaliti na suradnji u protekloj sezoni, te isto tako pozvati sve dječake i djevojčice rođene 2004 godine i mlađe, da nam se pridruže u našem klubu.”

Updated: 20/07/2015 — 14:12