Rudar Trans Euro i Uljanik remizirali u veoma zanimljivom susretu

Zanimljiva i ritmična utakmica odigrana je danas u Labinu gdje su se susrela dva trećeligaša koja, prema svemu sudeći, pripadaju u gornji dom ljestvice. Na kraju podjela plijena, a dojam je i da je remi najrealniji ishod ove utakmice.

Počelo je žustro, podosta nervozno, a sve je kulminiralo Trešnjićevim nasrtajem na Načinovića što je uzrokovalo „metež“ među igračima, ali su iskusniji s obje strane spriječili daljnju nervozu.

Nažalost, smiren previše nije bio trener gostiju Saša Kolić koji je vjerojatno srušio poneki rekord kad je u osmoj minuti prijateljske utakmice zaslužio isključenje zbog verbalnog napada na suca Brečevića.

Sedam minuta kasnije vraćena lopta na 20-tak metara od gola domaćih, a Saša Urošević sjajno pogađa malu mrežicu – punom nogom, neobranjivo za 0:1. Rudar se od šoka brzo oporavio, u 29. minuti srušen je raspoloženi Toni Rudan u šesnaestercu Uljanika, a Ivan Macan odličnim udarcem s ‘bijele točke’ poravnava na 1:1.

Taman pred odlazak na predah Kovari napadaju po lijevoj strani, ubačena lopta stiže do Paola Juričića, a 18-godišnji ofenzivac Labinjana iz voleja loptu šalje u gol za 2:1. U nastavku je Uljanik poravnao, nakon što je Elvis Trešnjić ‘ukrao’ loptu domaćem vrataru Blažini i mirno poentirao za konačnih 2:2.

ZA LABINJANE DEBITIRAO LUKA BAN

Luka Ban, 22-godišnji defenzivac, debitirao je u dresu labinskog Rudar Trans Eura. Bivši igrač Vinodola i senjskog Nehaja, sve je dogovorio s Kovarima te se u dobrom svijetlu predstavio u drugom dijelu. Još predstoji rješavanje papirologije, ali obzirom na dobre odnose koje gaje Vinodolci i Labinjani te na činjenicu da je ne tako davno Sanjin Grbac dobio papire za ‘kontra’ smjer, ne treba dvojiti kako će to vrlo brzo biti rješeno.

Luka Ban


LABIN – Gradski stadion – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA
SUDAC: Elvis Brečević (Labin) POMOĆNI SUCI: Darko Gubeljić i Florian Belavić (oba Labin)

RUDAR TRANS EURO – ULJANIK 2:2 (2:1)

Strijelci: 0:1 Urošević 15′, 1:1 Macan 29′-11m, 2:1 Juričić 45′, 2:2 Trešnjić 61′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Licul, Kurtić, Načinović, Golja, Miškulin, Giljanović, Stepčić, Juričić, Rudan, Macan I.

Još su igrali: Blažina, Ban, Malkić, Hrvat

Trener: Zoran Škerjanc

ULJANIK: Cindrić, Raković, Žiković, Petrović, Gračić, Urošević, Batelić, Bogdan N., Jokić, Trešnjić, Dujmović

Još su igrali: Kraljević, Krasniqi, Stošić, Jereb, Mofardin, Hoxha, Bogdan L.

Trener: Saša Kolić

Updated: 13/08/2021 — 23:21