Mladi nogometaši Rudara sudjelovali na međunarodnom turniru ‘Makarska Cup’

Od četvrtka do nedjelje mladi nogometaši Rudara već su tradicionalno pohodili Makarska Kup te su se sinoć vratili prepuni uspomena i zlata vrijednog iskustva.

Rudar je nastupao u dvije kategorije. Mlađa, U10 selekcija, je pod vodstvom Darija Milevoja remizirala s Imotskim 0:0  te bila poražena od Vodica 1:0 te od domaćina makarskog Zmaja 2:0, iako treba reći da su momci prezentirali veoma lijepu igru u kojoj je nedostajalo samo malo kvalitetnije realizacije, vjerojatno uslijed grča zbog prvog odlaska na turnir i odvajanja od najbližih. Za razliku od većine klubova, Rudar je koristio svih 16 igrača u svakoj utakmici.

Selekcija U14 trenera Deana Načinovića napravila je odličan rezultat. U skupini je bila prva nakon pobjeda nad Imotskim 3:0, Uraniom iz Baške Vode 4:0 da bi u ključnoj utakmici s 1:0 bili bolji od slovenskog velikana, ljubljanske Olimpije. Protiv splitskog Adriatica remizirali su s 1:1 što je bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini.

To im je dovelo četvrtfinale u kojima su osim njih bili klubovi Hajduk, Sarajevo, Split, Olimpija, Slavia Prag, Solin i Zadar. Upravo su potonji bili protivnici mladih Kovara, a nakon regularnog dijela koji je završio 0:0, Zadrani su u polufinale prošli nakon jedanaesterca, bilo je 7:6.

Rudar ovim putem se zahvaljuje svim roditeljima na pomoći te pohvaljuje svoje mlade nogometaše kako na prezentiranom u igri, tako i na ponašanju sva četiri dana. Također, labinski klub upućuje zahvale RNK Zmaj iz Makarske te tamošnjem hotelu Miramare na pozivu i gostoprimstvu.

FOTOGALERIJA

Updated: 29/04/2019 — 11:59