Kovari iz golijade do troboda

Istarski derbi sigurno je danas u Labinu zadovoljio većinu neutralnih zaljubljenika u nogomet. Sedam golova, puno trke i lijepo vrijeme obilježili su ovaj susret Rudara i Mladosti.

Gosti nemaju zašto biti zabrinuti na temelju igre, dok će sigurno žaliti za boljim rezultatom, dok su Kovari u ovoj utakmici, osim troboda, dobili i potvrdu da u svom posjedu imaju odlične mlade igrače, a svoje vatreno “krštenje” od 90 minuta vrlo je dobro odradio i Noel Okanović.

Sanjin Grbac otvorio je susret lijepim pogotkom u šestoj minuti, a onda je tri minute kasnije izborio jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio Igor Juričić. Nakon toga do predaha dvaput gosti ozbiljno prijete, ali udarce Halilovića i Kostešića brani Livio Legac.

Kad je u 64. minuti Erik Paravić na sjajnu asistenciju Ervina Čudića povisio na 3:0, doimalo se da je tu kraj svim napetostima, međutim, fažanska momčad tu se nije predala već je iz kontre preko Almira Halilovića u 71. minuti smanjila na 3:1, a osam minuta kasnije isti igrač u potpunosti vraća u igru svoju momčad – 3:2.

Rudar je preko Juričića mogao dovršiti utakmicu prije tih golova, ali nije pa je ključan bio zgoditak Sanjina Grpca iz 86. minute. Ipak, strepili su još Labinjani jer je na 4:3 u posljednjim minutama smanjio Marin Ristić. Na veselje domaćih igrača i publike, rezultat se više nije mijenjao.


LABIN – Gradski stadion – Gledatelja: 100
IV NL NS RIJEKA – 24. KOLO – SUDAC: Danijel Klarić (Ratulje) POMOĆNI SUCI: Zoran Janković (Viškovo) i Dejan Mrkela (Rijeka) – DELEGAT: Zoran Suzanić (Kostrena)

RUDAR – MLADOST 4:3 (2:0)

Strijelci: 1:0 Grbac 6´, 2:0 Juričić 9´-11m, 3:0 Paravić 64´, 3:1 Halilović 71´, 3:2 Halilović 79´, 4:2 Grbac 86´, 4:3 Ristić 90+2´

Žuti kartoni: Čudić, Hasanbegović (Rudar); Lovrić, Ristić, Funčić (Mladost)

RUDAR: Legac, Dragovina, Stojković, Čudić (od 73. Kozić), Juričić, Okanović, Grbac (od 90. Vidas), Hasanbegović, Dadić, Kurtić (od 21. Paić), Paravić (od 88. Bembić).
Trener: Nedjeljko Josipović
MLADOST: Lovrić, Ristić, Krasniqi (od 73. Purak), Paus, Halilović, Vujica, Valčić, Milotić, Funčić, Kostešić, Livović.
Trener: Kristijan Pekica
Updated: 27/04/2019 — 19:08