Kovari u Labin donose bod iz Pazina

Istarski derbi Pazinke i Rudara daleko je od onih dana kad je taj dvoboj izazivao tenzije, ali danas je susret u Pazinu bio možda i previše “kamilica”. Za pohvalu je što igrači obje momčadi nisu napravili nijedan ozbiljniji prekršaj, ali su zbog toga malo ‘patili’ gledatelji koji su vidjeli 90 minuta nogometa u nešto nižem ritmu.

Prvi dio igralo se ravnopravno s po jednom šansom na svakoj strani, iako je Rudarova bila izglednija. Igrala se 21. minuti kad je Grbac u matnu situaciju gurnuo Macana, a najbolji strijelac Rudara puca toliko loše da je Denić uhvatio loptu u ruke. Pet minuta kasnije jedina prijetnja Pazinke u prvom dijelu. Lopta je stigla do Ivetića na desetak metara iskosa, a njegov udarac brani Legac, točnije odbija u polje.

U nastavku nedvojbeno aktivnija Pazinka koja je prvu pravu prigodu imala u 48. minuti kada griješi Dadić te upošljava Marka Lepinjicu koji daje za Ivetića kojem ponovno Legac brani udarac iskosa.

Nakon kornera u 61. minuti Ivetić odlično skače, ali njegov udarac zaustavlja greda, a dvije minute kasnije danas raspoloženi Legac istom igraču brani šut iz voleja i to je bila posljednja prigoda na današnjem susretu.

Rudar osim bodom, mora biti zadovoljan i igrom mlađih igrača, prije svega 18-godišnjaka Noela Okanovića i Lea Dragovine koji su uz nešto iskusnije Dadića i Bećara danas bili veoma raspoloženi u obrambenim zadacima.


PAZIN – Gradski stadion – Gledatelja: 150
IV NL NS RIJEKA – 25. KOLO – SUDAC: Marko Linić (Rijeka) POMOĆNI SUCI: Luka Pajić i Marko Balen (Rijeka) – DELEGAT: Valentin Didović (Rijeka)

PAZINKA – RUDAR 0:0

Žuti kartoni: Krnjus (Pazinka)

PAZINKA: Denić, Pinčan, Ibrahimović, Matika, Ivetić, Ivetac, Lepinjica I., Krnjus, Maksenčuk (69. Badrov), Lepinjica M., Rabar
Trener: Mirko Matika

RUDAR: Legac, Dragovina, Bećar, Stojković (84. Kozić), Čudić, Macan, Juričić, Okanović, Grbac (90. Vidas), Dadić, Paravić (77. Bembić)
Trener: Nedjeljko Josipović

Updated: 30/04/2019 — 21:04