Nakon prvog kruga prvenstva, juniori Roberta Paliske na vrhu ljestvice, Juričić prvi strijelac lige

Iako škola nogometa NK Rudar Trans Euro nikad ne postavlja rezultatske ciljeve, svi u klubu su trenutno veoma ponosni na to što se kvalitetan rad godinama očitava kroz aktualni rezultat juniorske momčadi.

Naime, nakon sedam kola (odigran prvi ‘krug’ svatko sa svakim) u 1. NL NS Rijeka što je drugi juniorski rang u državi, momci Roberta Paliske imaju šest pobjeda pobjeda i poraz te se nalaze na vrhu ljestvice s čak sedam bodova prednosti nad drugim Uljanikom.

Baš su njega danas pobijedili golovima Paola Juričića (2) i Dine Murtića, a prije toga su ‘pali’ Opatija 4:2, Orijent 1919 2:1, Pomorac 1921 2:0, Naprijed 4:1 i Jadran 2:1. Jedini poraz labinski su juniori doživjeli na teškom gostovanju kod Grobničana, a i taj je bio minimalan.

Roberto Paliska, trener juniora dosad je koristio čak 19 igrača, i to su: Karlo Kos, Nicolas Pappalardo, Nino Basanić, Tarik Malkić, Paolo Juričić, Nardi Hrvat, Dino Murtić, Noel Franković, Riccardo Celić, Marko Načinović, Laris Karić, Anthony Fonović, Stefan Frankola, Armend Sejdijaj, Patrick Faraguna, Piero Stojak, Mihael Petrović, Moreno Škopac i Marin Biljuh.

Također, zanimljivo je da Kovari trenutno imaju prvog i drugog strijelca lige u juniorskoj kategoriji. Paolo Juričić postigao je osam pogodaka, a četiri je dodao Laris Karić. Za spomenuti je ovdje da i u kadetskoj kategoriji Patrik Čenaj dijeli titulu najboljeg strijelca. Sve ovo govori da su ovakvi rezultati plod sustavnog rada kolektiva, gdje djeca i treneri dišu ‘kao jedno’. U Labinu za nogometnu budućnost ne treba strahovati.

Updated: 18/10/2021 — 8:19