KOVARI PRED PUT U CRIKVENICU | “U Labinu je samo pritisak rezultata konstantan, ali ove subote ga zaista ne smije biti”

Nedjeljko Josipović – pogled prema Crikvenici

I dok se još uvijek u Labinu priča o tome kako je malo nogometašima Rudara Trans Euro nedostajalo da šokiraju Istru 1961 u osmini finala SuperSport Kupa Hrvatske, pred vratima je novi, teški izazov. Zlobnici će reći podjednako teški, obzirom na dominaciju Crikvenice u Trećoj HNL Zapad, ali svejedno, ipak se mora ustvrditi kako Kovare čeka drugačija, ali i nešto lakša utakmica od one u srijedu.

Sigurno ih je izmorila, ali i napunila samopouzdanjem jer su sada pokazali sebi i drugima da, ako mogu protiv prvoligaša, mogu i protiv snažne i moćne Crikvenice. Još uvijek se nisu stišali dojmovi, a za komentar smo upitali sportskog direktora Nedjeljka Josipovića:

„Na početku, čestitke Istri 1961 na zasluženoj pobjedi. Velike čestitke igračima na igri, borbenosti i srčanosti, a što se mene tiče, u srijedu smo i mi pobijedili. Prekrasna nogometna predstava obje ekipe uz odlične suđenje i konačno lijepi ambijent na tribinama. Šteta što Demoni nisu bili unutar stadiona, ali i ovako su napravili lijepu atmosferu i bodrili svoj klub. Iskreno bi htio da im se ostvari ona pjesma ‘sa brda’ s kraja utakmice – ‘kup je naš’! Sretno Puljanima dalje u prvenstvu i kupu“, rekao je Josipović, a onda smo ga zamolili i za najavu susreta protiv Crikvenice.

„Ne treba ih hvaliti previše, dovoljno je pogledati ljestvicu. Trener Lopac radi mirno i kvalitetno, a rezultati im govore sami za sebe. Mi s druge strane, nakon dugo vremena, ispred nas imamo prvenstvenu utakmicu gdje ‘možemo’, ali ne ‘moramo’. U Labinu je samo pritisak rezultata konstantan, ali eto, ove subote ga zaista ne smije biti. Takvi, naši nogometaši sigurno mogu iznenaditi lidera i osvojiti bod ili čak sva tri.“

Utakmica započinje u subotu na Gradskom stadionu u Crikvenici s početkom u 15 sati, a glavni sudac je Marin Rožman iz Rijeke. Pomoćnici će mu biti Marko Balen, također iz Rijeke te Nenad Pjevac iz Delnica. Delegat susreta će obavljati Neven Jadreško iz Štinjana.


Updated: 29/10/2021 — 15:57