Fantastični Kovari pobijedili drugoligaški Orijent 1919!

Nogometaši Rudara Trans Euro večeras su na labinskom Gradskom stadionu odigrali fantastičnih 90 minuta i zasluženo pobijedili drugoligaša s Krimeje. Orijentu je ovo bila ‘generalka’ pa se vjerojatno nisu previše štedjeli, ali nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat.

Činjenica je da su dvaput tresli okvir gola – jednom je Macan opasan centaršut odbio u gredu, a drugi put su Riječani zaprijetili iz daljine. Rudar Trans Euro je krenuo furiozno, u sedmoj minuti Valentino Stepčić idealno ‘gura’ u prostor Ivana Macana, ovaj dolazi ispred vratara Boglića i smireno poentira za 1:0.

Nisu se ni snašli pretjerano gosti, a desetak minuta kasnije probijena je po strani obrana Orijenta, ubačaj je stigao na drugu stranu gdje Luka Miškulin prima loptu na šesnaestercu i ‘vanjskom’ pogađa suprotni kut za 2:0.

Nakon toga su Kovari definitivno mogli ‘dotući’ goste jer je zicer imao Macan, ali Boglić sjajno odbija u korner. Orijent 1919 je do smanjenja prednosti domaćih došao u 47. minuti – centrirao je Ennio Travaglia s lijeve strane, a na petercu je najspretniji bio Kristijan Fućak.

Teško je reći tko je od Labinjana bio najbolji – jednostavno, svi su bili na vrlo visokom nivou pa se zaista može reći kako je momčad Zorana Škerjanca večeras odigrala na drugoligaškoj razini. Orijentaši mogu bolje od ovog i za njih ne treba strahovati jer kvalitete u kadru imaju napretek.

LABIN – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA – SUDAC: Petar Pejkunović (Kožljak) POMOĆNICI: Darko Gubeljić i Alen Bećirević (oba Labin)

RUDAR TRANS EURO – ORIJENT 1919 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Macan 7′, 2:0 Miškulin 17′, 2:1 Fućak 47′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Licul, Kurtić, Načinović, Golja, Miškulin, Giljanović, Stepčić, Rudan, Macan I., Juričić

Još su igrali: Blažina, Hrvat, Malkić

Trener: Zoran Škerjanc

ORIJENT 1919: Boglić, Švrljuga, Mulac, Tadejević, Travaglia, Putnik, Hodža, Fatić, Zrilić, Frigan, Fućak

Još su igrali: Margan, Bosančić, Burul, Črnko, Gerc, Matulja, Mohorovičić, Senčar, Srzentić, Macolić

Trener: Edo Flego

Updated: 08/08/2021 — 0:07