Rudar otvara s Bujama, a završava s tri istarska derbija

Danas je u Pazinu održan Plenum klubova Treće HNL Zapad. Nakon kraće rasprave, izvučeni su Bergerovi brojevi pa smo doznali raspored natjecanja, a samim time i raspored prvog kola koje je na rasporedu posljednjeg vikenda u kolovozu.

Tako ćemo odmah 29. kolovoza imati istarski derbi jer u Labin kod Rudara stižu Buje. U drugom kolu Rudari su ponovno domaćini, a dolaze nogometaši Vinodola. Nakon toga u trećem kolu Kovari putuju na Čavle kod Grobničana da bi u četvrtom u Labin došao Cres.

Peto kolo protivnik je Jadran u Poreču, a onda na labinski Gradski stadion stižu nogometaši Novigrada. Sedmo kolo donosi putovanje na Krk, a nakon toga u Labin dolazi Nehaj. Deveto kolo donosi gostovanje u Crikvenici, a onda u Labin stiže još jedan novak, Naprijed. U posljednja tri kola na rasporedu su tri istarska derbija – gostovanja kod Uljanika i Pazinke, a između toga u Labin dolazi Rovinj.

Podsjetimo, prvo kolo protiv Buježa igra se 29. kolovoza. No, do prvog kola Rudari imaju za odigrati gotovo još jednu mini-polusezonu. Ovog četvrtka protivnik je Opatija, u subotu je Momjan 1947 u Kupu Istre, a onda u utorak Istra Pula.

Naredne srijede, dan kasnije rezervisti pojačani juniorima igraju u Nedešćini kod tamošnjeg županijskog prvoligaša da bi nakon toga u nedjelju, ako budu bolji od Momjanaca, dočekali pobjednika kup susreta Funtana-Uljanik. Uslijediti će susret s Pazinkom u srijedu 19. kolovoza, a onda je tri dana kasnije na rasporedu finale Kupa Istre, ako ga Rudar izbori.

Updated: 04/08/2020 — 21:22