Rudar započeo s 23 igrača, stigli Miškulin i Krizmanić

Večeras su na gradskom stadionu u Labinu prvu prozivku odradili nogometaši Rudara. Iako još uvijek bez glavnog trenera, 23 igrača odradila su prvi trening pod Emilom Lazarićem, a raspoloženje je bilo izrazito opušteno.

Tenzije je u početku razbio predsjednik kluba Remzo Zalihić objašnjenjem kako on ne misli ružno pričati o sada već bivšem treneru Alenu Juriću jer ovaj to nije ničim zaslužio, ali da se dogodilo to što se dogodilo i kako je novi trener već dogovoren te kako će biti obznanjen u narednih tjedan dana, a da će dotad pripreme normalno voditi Lazarić.

Uz njega, tu je bio i sportski direktor Nedjeljko Josipović te trener vratara Mauricio Batelić. Bilo je novih lica u igračkom kadru. Luka Miškulin igrao je dosad za Istru 1961, Uljanik i Novigrad, a Ivan Krizmanić stigao je iz redova juniora Istre 1961.

Ta bi dvojica trebala još više zaoštriti konkurenciju u kadru, a dolaskom novog trenera biti će do kraja definirane i pripremne utakmice. Spomenimo i da su među 23 igrača bila i tri juniora kluba – Dino Halilčević, Tarik Malkić i Nardi Hrvat koji su svojim igrama i ponašanjem zaslužili mjesto među najboljima u klubu.

Na prozivci je bio i talentirani, ali trenutno i ozlijeđeni mladi vratar Nino Basanić koji će se priključiti seniorima nakon oporavka. Nedostajali su Bembić i Čudić zbog poslovnih obaveza te vratar Bulat koji još nije doputovao u Istru.

Updated: 20/07/2020 — 23:38