NOVO ULAGANJE | NK Rudar ostvario suradnju s tvrtkom Once Football, klub počinje raditi video analitiku!

NK Rudar se iz dana u dan trudi ulagati u omladinski pogon, edukaciju trenera i razvoj igrača. S tim u mislima, uspostavljena je suradnja koju u Istri ima još samo pulski prvoligaš, a od danas i labinski Rudar.

Suradnja je ostvarena s tvrtkom Once Football koja je, između ostalog, poznata po programu za video analitiku nogometnih utakmica. Kako je došlo do toga, ispričao nam je najmlađi među trenerima kluba, Elvis Uravić:

„S gospodom iz Once Footballa gajim pozitivan odnos već godinama, a ove jeseni sam pokušao ‘improvizirati’ i odradio jednu analizu ‘s laptopom i prstima’ s dečkima koje treniram. Reakcija je bila sjajna, a naredna utakmica jedna od naših najboljih u sezoni. Bila je to samo potvrda onoga što mnogi treneri znaju – video analiza utakmica kod mlađih selekcija strahovito je korisna“, rekao je Uravić pa zaključio:

„Nakon toga educirao sam se kroz program Once Footballa te prezentirao odgovornim ljudima u klubu koji su pozitivno reagirali i mogu reći da sam presretan što smo i ovo omogućili djeci našeg kluba. Program je zaista izdašan u smislu mogućnosti te se nadam da nećemo biti jedini u Istri koji će se kroz neko vrijeme odlučiti na ovaj potez.“

Rudar je ovime još jednom pokazao da konstatno ulaže u omladinski pogon te koliko je važan razvoj nogometaša u klubu, što starijih, što mlađih.

Updated: 09/06/2020 — 16:26