Danas započinje Trofej Labinskih Rudara, u naredna tri dana više od 500 mladih nogometaša bori se za unikatni pehar šohta!

Danas, u petak 19. lipnja, započinje peto izdanje Trofeja Labinskih Rudara. Omladinski je to turnir kojeg ove godine igra četrdeset momčadi u tri uzrasne kategorije. Turnir će se u petak, subotu i nedjelju igrati na tri terena, u Labinu, Rapcu i Vinežu.

Naravno, turnir nije onakav kakav je trebao biti, međutim posljedice pandemije udaljile su od turnira mnoge talijanske i slovenske momčadi kojima se za nadati u narednom izdanju, ali bez obzira na to oko 500-tinjak nogometaša uživati će u čarima mora, ljeta, nogometa i druženja naredna tri dana.

„Iako ovo nije najveći turnir dosad, svi znamo zašto, mislim da smo u protekla četiri mjeseca najviše ‘sazrijeli’ kao organizatori. Svjesni smo da je ovo nagrada djeci za kraj sezone koja nije bila idealna i naša je obaveza da naš lokalitet gostima prezentiramo u najljepšem svijetlu. Tim od desetak ljudi koji organizira ovaj turnir želi da se u naredna tri dana djeca lijepo provedu i iz Rapca te s našeg turnira odnesu lijepe uspomene“, rekao je Mauricio Kožljan, dopredsjednik NK Rudar i direktor turnira.

Spomenimo da na turnir dolazi velikan HNK Rijeka, ali i gosti iz NK Dubrave iz Zagreba, NK Borca iz Kneževih Vinograda, slovenske Izole, mladih nogometaši iz Donjeg Miholjca te mnoge momčadi iz Istre i Kvarnera. Turnir započinje u petak od 16:30 u Rapcu gdje domaćin igra protiv kostrenskog Pomorca u kategoriji U11 te na Vinežu gdje u istom terminu igraju Donji Miholjac i Buzet. Na labinskom stadionu program započinje u 18 sati uz susret Rudara i Borca iz Kneževih Vinograda.

Novitet, osim pridržavanja određenih mjera, je i aplikacija (LINK) putem koje će se svi zainteresirani moći pratiti rezultate nakon završetka utakmica te pratiti stanje tijekom turnira. Završnica, svečana dodjela medalja te protokol zatvaranja turnira dogoditi će se u nedjelju 21. lipnja, od 21 sat u Rapcu.

Updated: 19/06/2020 — 6:52