Rudarova djeca kreću 25. svibnja, treneri se odrekli naknada do početka nove sezone, do 01.08 nema članarina, nakon toga smanjene!

Sinoć je u prostorijama Sportske zajednice Grada Labina održan drugi u nizu preliminarnih sastanaka trenera omladinskog pogona NK Rudar. Najvažniji zaključak s tog sastanka je odluka da se s treninzima krene 25. svibnja, odnosno od narednog tjedna. Takav zaključak je donesen nakon usklađivanja s epidemiološkim preporukama.

„Najprije bi želio svim građanima Labinštine i Kriznom stožeru Grada Labina kao i Istarske županije čestitati na odlično odrađenom poslu u vrijeme COVID 19 krize, te se iskreno nadam da je ovo teško razdoblje iza nas. Trenerska križaljka kao i broj selekcija biti će poznat nakon 01. srpnja“, rekao je Mauricio Kožljan, dopredsjednik kluba zadužen za omladinski pogon.

Također, novost je i da u skladu s ekonomskim stanjem društva, članarina za mlade nogometaše u narednoj 2020/2021 sezoni bude 100 kuna za kategorije U9, U10 i U11 te 150 kuna za ostale kategorije zaključno s kadetima. Veliko smanjenje prihoda automatski znači nove okolnosti u radu kluba, a članarina će služiti isključivo za sufinanciranje stručnih kadrova.

Treneri omladinskog pogona odlučili su, kako bi se solidarizirali s roditeljima i pokazali humanost, kako će do 12. srpnja, kada je planirana kraća pauza zbog nove sezone, raditi bez naknade, a samim time neće se plaćati ni članarina za taj period.

„Nakon situacije koja nas je zatekla prezentirao sam trenerima moj plan rada i financija za sljedeću sezonu, a oni su, nakon sedam dana u kojima su mogli prezentirati i predvoditi alternativni, isti podržali i nastavljamo raditi s uvjerenjem da ćemo iz svega ovoga izaći jači. Moram se zahvaliti trenerima na razumijevanju i tome što su pokazali da je Rudar iznad svih nas, pogotovo prijedlogom i odlukom da do 12. srpnja rade bez naknade. Još jednom se pokazalo da se radi o kakvoj se skupini karakternih ljudi radi“, poručio je Kožljan.

Na kraju, treneri su iskazali stav da su suglasni s eventualnom suradnjom s Iskrom, ukoliko za to budu postojali uvjeti, prije svega brojčanost djece, a da će detalje te suradnje dogovoriti uprave klubova.

Updated: 19/05/2020 — 10:38