Saša Urošević potpisao za Rudar

Rudar je krenuo jako u prijelazni rok. Već prvi dan u Zelenice je „sletio“ kapitalac, dvadesetogodišnji Saša Urošević iz Pule koji je prošle sezone nosio dres Novigrada.

Inače, Urošević je dijete Istre 1961 u čiju je povijest ušao kao najmlađi nogometaš koji je obukao zeleno-žuti dres u službenoj utakmici. U „vatru“ ga je, kao šesnaestogodišnjaka, gurnuo Igor Pamić na kup susretu protiv zagrebačkog Dinama.

Urošević je bio i standardni član U-16 reprezentacije Hrvatske i jedan od najmlađih nogometaša u povijesti HNL-a. Još lani je, nakon okončanja juniorskog staža i stipendijskog ugovora, slovio kao pretendent za seniorsku momčad pulskog prvoligaša, no Španjolci mu nisu dali novi ugovor, što je bilo veliko iznenađenje.

O motivima dolaska u Rudar mlađahni Urošević kaže: “Pregovori su trajali veoma kratko, manje od tjedan dana. Svidjela mi se želja čelnih ljudi i trenera da me dovedu. Pored toga, znam da je Rudar klub s velikom tradicijom i da se radi o ambicioznoj sredini. Uzbuđen sam što sam postao Kovar.”

U tijeku su i razgovori sa nogometašima koji su okončali prošlu sezonu. Za sad je „slobodne ruke“ dobio jedino Erik Paravić, a privode se kraju i pregovori sa ostalim potencijalnim pojačanjima, pa se već tijekom tjedna očekuju nova imena u labinskoj svlačionici.

Ovisno o terminu početka III HNL Zapad, novi trener Alen Jurić pripreme planira početi 15. ili 22. srpnja. U pripremi je i redovita Izborna skupština, na kojoj bi aktualni predsjednik Zalihić trebao dobiti novi četverogodišnji mandat, te će se potpisati nekoliko vrijednih sponzorskih ugovora koji će biti jamstvo financijske stabilnosti kluba, koja doduše ni dosad nije bila upitna.

Updated: 16/06/2019 — 14:29